Lyukas fog húzása?
Figyelt kérdés
Az egyik rágófogamon keletkezett egy hatalmas lyuk ez az egyetlen rossz fogam. Nem fáj még és nem érzékeny, de eldöntöttem hogy holnap elmegyek fogászatra bár nagyon félek hogy fájni fog a húzása. Eddig egyszer voltam úgy fogászaton hogy csináltak valamit kb.8 évesen az egy nagyon rossz élmény volt mert érzéstelenítő nélkül fúrták és tömték be a fogam mert csak egy nagyon kicsi lyuk volt rajta. Rosszullét kerülget a rendelőkben főleg fogászaton hányingerem van a számat is nehezen tudom kinyitni meg ha matatnak benne már öklendezek viszont el kéne mennem. Mennyire fog fájni a foghúzás? A hányinger elmúlik ha már ott vagyok és látom hogy nem is vészes a helyzet ?2012. dec. 14. 15:20
1/9 anonim 

válasza:

Ha nem fáj, akkor miért akarod kihuzatni? Talán bel lehet tömni.
2/9 A kérdező kommentje:
nyomásra fáj ezt a fogat már semmiképp nem akarom megmenteni letört belőle már egy darab egyre jobban kezd széttörni és a lyuk is elég nagy rajta, félek elmenni fogokihoz de tudom hogy el kell hogy megelőzzem a nagyobb bajt
2012. dec. 14. 15:27
3/9 A kérdező kommentje:
Az érdekelne hogy a hányingert hogy tudnám leküzdeni hogy ellazuljak és hogy érzek e valami fájdalmat miközben húzzák a fogam.
2012. dec. 14. 15:31
4/9 anonim 

válasza:

Amikor nekem kihúzták a fogam, két érzéstelenítőt kértem, mert annyira féltem. Becsuktam a szemem, és az orvos szólt, hogy kész, becsukhatom a számat, a szememet meg nyissam ki. :)
Nem éreztem semmit. Rá kellett harapni utána egy tamponra, hogy a vérzést felfogja, azt is alig éreztem, vigyázni kellett, hogy ne nyeljem le.
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor semmit nem fogok érezni abból amikor megfogja a fogat és elkezdi feszegetni? Vagy ha esetleg kicsit széttörik a fog hasonló... ?
2012. dec. 14. 15:35
6/9 anonim 

válasza:

Elérzéstelenítik és egyáltalán nem fáj, csak nyomó érzést érzel, utána kellemetlenebb 1-2 napig.
7/9 A kérdező kommentje:
Az hogy utána kellemetlen az nem gáz csak a húzást ne érezzem
2012. dec. 14. 17:06
8/9 A kérdező kommentje:
hányinger ellen mit csináljak?
2012. dec. 14. 17:19
9/9 anonim válasza:
B6-ot szoktak bevenni előtte, talán picit segít, ha olyan a rendelő, előtte kicsit menj ki a szabad levegőre. Én általában a szagtól vagyok rosszul. Én kicsi korom óta küzdök a fogaimmal. Törékenyek, állandó kezelésre szorulnak. Túléltem két bölcsességfog műtét. És volt egy fogam ami kettétört, azt is szájsebészeten csinálták nekem. Túl lehet élni, kitartás, én mindig arra gondoltam, hogy utána már milyen jó lesz, hogy túlvagyok rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!