Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi nem ajánlott fogszabival enni?

Manó98 kérdése:

Mi nem ajánlott fogszabival enni?

Figyelt kérdés
Egy hete feltették a fogszabimat harapni egyáltalán nem tudok mert nagyon fáj eszek minden puhát vagyis inkább nyelem. Karamellás dolgokat azt tudom hogy nem kéne enni mert beleragad a fogszabiba meg persze mogyoró meg keményebb dolgokat. De mégis mit lehet enni/nem enni? a joghurt és a leves/főzelék már a csapból folyik.:D

2012. dec. 8. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Majd én is akarok fogszabályzót,de én evés idejére le fogom venni.
2012. dec. 8. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:

én egyszer már úgy is szakítottam le, hogy egy kiflibe haraptam bele.

A lényeg hogy ne "tépj" a fogaddal.

2012. dec. 8. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:

~ Ne harapd az almát, vagy más hasonló gyümölcsöt.

~ Ne rágózz.

~ Kerüld a csonthéjas gyümölcsöket.

Én ennyi utasítást kaptam a fogorvostól. Én pudingokon, krémleveseken, joghurtokon éltem, amikor feltették, később már bundás kenyérből is törhettem kis katonákat, amiket valahogy elnyammogtam. De amíg fáj a fogad, addig nem tudsz mit csinálni. Jót tesz neki egyébként a meleg, én ilyenkor forró kakaót vagy tejbegrízt csináltam.

2012. dec. 8. 12:11
 4/6 A kérdező kommentje:

De én nem tudom levenni evés idejére se...

Többieknek köszönöm:D

2012. dec. 8. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:

nekem nem mondtak semmit, hogy nem ehetek, persze almát nem árt szeletelve enni, mert az beleakadhat a fogszabályzóba és letörheti azt.

én mindent ettem, sose volt semmi baj. két évig hordtam, mikor húztak rajta, mindig fájt az egész állkapcsom, de egy-két nap után kényszerítettem magam, hogy egyek "fájós" dolgokat is, akkor hamarabb elmúlt a fájdalom.

2012. dec. 8. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Elsődrága,hogy vennéd le a fogszabit?...max. csak az éjszakait tudnád levenni...

Nekem amikor feltették,nyár végén kb. 3 napig nem tudtam enni normálisan.Másnap,amiután feltették már olyan éhes voltam(nem tudtam jóllakni a reggeli joghurttal)felvágtam nagyon apróra a nektarint,és a hátsó fogaimmal elrágcsáltam.

Rájöttem, hogy akkor kb. bármit megtudok enni, amíg fáj,csak hátul, és úgy mint egy malac. :)

Most olyan 4 hónapja van fent, és simán tudok enni olyanokat, hogy mogyoró,kifli,zsömle,rágó,bármit.A múltkor is simán,minden gond nélkül megettem a karamellás cukrot.Az almát pedig felvágva eszem.Ha meg beleragad,(bár nem szokott annyira beleragadni,mint amennyire pl a filmekbe mutatják.),akkor van fogkefe meg ilyesmi.

2012. dec. 8. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!