Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért nem lehet edzeni foghúzá...

Miért nem lehet edzeni foghúzás után? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Ma kihúzta egy fantasztikus orvos három fogam. (Tényleg szuper doki, az Isten áldja meg!) No, de emiatt a holnapi edzésemről le kéne mondanom, illetve délutánra tenni, de ez megoldhatatlan.

Kérdéseim tulajdonképpen:

Miért nem lehet edzeni?

Mi a legrosszabb ami történhet, ha mégis nekiállok?

Aerob edzésről van szó, nem túl nagy súlyokkal, max 4 órában.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2009. aug. 19. 22:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges,hogy a vérnyomás emelkedése miatt a friss seb az ínyeden el kezd vérezni.

de ez csak tipp.

2009. aug. 19. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is múlt héten húzták két fogam. Szintén szuper volt a fogorvos. :) De azt mondta, három napig semmifélefajta tejterméket ne egyek, és szigorúan tilos hajolgatni, nehezebbet emelni, mert a var szivárogni kezdhet, nem tud összehúzódni a seb, begyulladhat, sőt, gyakorlatilag az éjszaka elvérezhetek, ha nem vigyázok rá és "felszakad".

Az első fogam ennek ellenére is begyulladt, pedig nagyon vigyáztam rá. Tehát, próbálj meg a popsidon ülni egy-két napig. Azaz összesen három napig, tejterméket egyáltalán ne egyél, és lehetőség szerint reggelig ne moss fogat, és ne is öblögess. Aztán holnap óvatosan már lehet.

Vigyázz magadra!

20/L

2009. aug. 19. 22:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól írta az első válaszoló, a vérnyomásod edzés közben felmegy, így elkezdhet vérezni a foga(i)d helye.

A legrosszabb ami történhet, hogy annyira szétnyílik a seb, hogy nem fog elállni a vérzés, vissza kell menned, és összevarrják.

Szerintem nem annyira élet-halál kérdés az az edzés, én a helyedben lemondanám. Nem tudom, hogy melyik fogaidat húzták, de ha volt köztük 6-os vagy 7-es, szinte biztos, hogy valamelyik nekiáll vérezni. Elég kellemetlen lesz vérző foghellyel edzeni.

2009. aug. 19. 22:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Igen, és főleg hogy az aerob az arról szól, hogy fönt tartjuk a pulzust folyamatosan... :S

Akkor a holnapi edzést kihagyom, legalább pihizem egy kicsit! :)

2009. aug. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!