Illik cseréltetni a töméseket?
Van pár tömött fogam amalgánnal. Van olyan fogam, ami már 15 éve be van tömve és 24 éves vagyok. Rossz fogam már nincs, fogorvostól nem félek, csak fölöslegesen nem várnék a körzetibe, és ti hátha tudjátok.
Mert ha "illik" 10 évente, akkor megcsináltatom, de már fehér töméssel szeretném.
Ha nincs vele gond, akkor szerintem is felesleges.
De azért a fehér tömésről tudni kell, hogy hiába esztétikusabb, az amalgám tömés sokkal tartósabb. Nekem az iskolafogászaton cserélték le az amalgám töméseimet fehér tömésre, amiről tudni kell, hogy rövid időn belül összezsugorodnak és mehetsz újat csináltatni. Nekem 5 évet sem bírt ki a fehért tömés. Előtte viszont az amalgám töméseim jók voltak, csak az iskolafogász modernizálni akarta a fogaimat, egyébként nem lett volna szükség cserére. Szóval a fehér töméseimet szépen 5 éven belül le kellett cseréltetnem és mivel hátsó fogakról van szó, ami nem látszik, így én amalgám töméseket kértem. És a fogorvos elmondta, hogy ezeket is hogyan lehet sokkal esztétikusabbra megcsinálni. Ha esetleg zavarna a dolog.
Köszönöm!
De fehér tömésem is van vagy 8 éve! Semmi baj nincs vele! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!