Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tele van a szám aftával mit...

Tele van a szám aftával mit csináljak?

Figyelt kérdés
aftának hívják ugye? nem montam hülyeséget? most ahogy megszámoltam 5-6darab van kb. a számba. van itthon glycerin borax de 2006ban lejárt. mit vegyek a gyógszertárba?
2012. nov. 29. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
én Listerine szájvízzel öblögettem naponta háromszor. Eleinte iszonyatosan fájt, csípett, de aztán egyre jobb lett, végül néhány napon belül elmúlt.
2012. nov. 29. 14:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Kôszi bár én inkább valami gyógyszer készitményre gondoltam amit megtudok venni a gyógyszertárba vagy valmi sima házipraktima :d
2012. nov. 29. 15:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Házipraktika*
2012. nov. 29. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Van direkt aftára való ecsetelő, csak most nem ugrik be a neve (tudni fogják a patikában). A fogorvos pedig Corsodyl öblögetőt javasolt.

Nekem nagyon sokat segített nagy dózisú c-vitamin szedése. Régebben folyamatosan aftáim voltak, mióta ilyen sok C vitamint szedek már csak ritkán van 1-1 kisebb aftám.

1000mg-os C vitamint szedek, min. napi kettőt.

2012. nov. 30. 19:12
 5/6 florabors válasza:
34 éves vagyok. 3 éves korom óta küzdök ezzel a betegséggel. Senki nem tudja megmondani miért jön és mikor. Próbáltam az elmúlt években vezetni, hogy mit eszem, iszom, milyen gyógyszert vettem be, vagy éppen menstruálok-e. Semmihez semmilyen köze nincsen. Vannak időszakok, hogy állandóan van, majd pár hónapra teljesen eltűnik. Van, hogy sok van, van hogy csak egy darab. Mivel gyógyszerrel vagy gyógyszer nélkül is egy hétig tart, én nem szedek rá semmit. Ha valaki, én biztos mindent kipróbáltam rá. Kizárólag Vagothyllal kezelem, ami nem kellemes, de pár perc után egy pár órára fájdalommentessé teszi, és kényelmesen lehet enni. Nem csíp, nem fáj, nem szúr. Amit viszont az elmúlt egy évben tesztelek, az a Bioptorn lámpa. Nagyon jó hatással van rá, közvetlen a sebet világítom, illetve a meggyulladt nyirokcsomóim. Az egy hét helyett, mérettől függően kb 3-4 nap alatt elmulasztotta. Télen érdemes vitamint szedni annak, aki hajlamos az aftára.
2012. dec. 3. 11:54
 6/6 anonim válasza:
Szia! Nekem a mostani aftám borzalmasan makacs volt, szerintem közrejátszott benne az is, hogy elkaptam egy felső légúti fertőzést a gyermekorvosi rendelőben, mikor oltásra vittem kisfiam. Már 2 hete tartott, elég nagy lett és egyre mélyült, már-már lyuk lett szinte a helyén. Hiába ecseteltem erre a célra szolgáló fertőtlenítőkkel (Phlogosol, Glygosept) és hiába öblögettem naponta többször szájvízzel, semmi hatás. Anyukám ajánlotta hogy meleg sós vízzel öblögessek. És láss csodát, végre valami hat. Úgy kell hogy 1dl langyos vagy meleg vízbe teszel 1 teáskanál (tehát nem kávéskanál, hanem ami annál egy fokkal nagyobb) konyhasót, elkevered hogy teljesen eloldódjon benne és ezzel kell öblögetni naponta 2-szer, vagy akár 3-szor 4-szer is. Illetve gargalizálni, a toroknak is jót tesz. Illetve ha máshol is esetleg van mikroszkópikus sérülés a száj nyálkahártyádon, az is gyógyul vele. 1 nap múlva már NEGYEDÉRE zsugorodott az aftám és végre nem fájt. Második nap után meg már el is tűnt! Szóval csak ajánlani tudom ezt a módszert. A fogaknak sem ártasz vele, mint a legtöbb praktikával illetve ecsetelővel.
2013. jan. 7. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!