Ilyenkor mi a megoldás?
A fogszabályzásnál először meg szokták nézni mi is a dolgok állása - ha nincs hely és a bölcsességfogak nyomják az egész sort, akkor nem fognak egyből szabályzót feltenni mert később úgyis elnyomná. Először csinálnak helyet a fogaidnak és csak utána állítják be őket.
Nekem pl. egy alsó metsző keresztben állt, a mellette lévő tök jó másik metszőfogat kikapta a doktornő és utána szépen össze lettek rendezve. Nem tűnik fel senkinek hogy alul 4 helyett csak 3 van.
Tavasszal szedettem ki egy bölcsességfogamat, mert szintén feszítette a sort: még nem volt kint az ínyből, így laza 1 órás szájsebészeti művelet volt 1 darab fog.
Szerintem kicsit félreértettél: ha a fogaid túl nagyok az állkapcsodhoz képest, vagy az állkapcsod kicsi a fogaidhoz (lényeg: nincs elég hely), akkor a kettőt - húzás+szabályzás - együtt, illetve egymás után alkalmazzák. Hogy hely is legyen és szépen is álljanak.
De erről szakember tudna pontos felvilágosítást adni miután megvizsgál.
(Mindenképpen megéri megnézetni, mert az egymásnak feszülő fogak kárt tesznek egymásban, például a felületeik között hamarabb fog szuvasodni, nehezebb ápolni, ilyenek. Nekem pl. jobb felülről egy teljesen egészséges fogamat kellett kivenni, mert annyira nyomta a bölcsességfog, hogy minden előzmény nélkül hosszában elrepedt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!