Mit jelent, ha a fogorvos azt mondja, hogy a szóban forgó fogakat " felépíti"? Mit ért ez alatt?
Ezt találtam
Szerintem azért, mert a töméshez, építéshez nem kell külső munkatárs segítségét igénybe venni, gyorsabban készen van és nem kerül annyiba.
Másrész a cikkben is említik, hogy építeni műanyag alapú anyaggal építenek (inlay/onlay) ami elszíneződhet, és méretváltozáson eshet át. ha pedig ás anyaggal akkor az színeltérést jelent a fogakkal (pl aranyszín). Ezesetben fém kerül a szájba, szerintem van ízük, de lehet speciális eset, mert több fémre érzékenységem is van.
Ráadásul szerintem nem elterjedt ez a technológia, érdemes rákérdeznni, konzultálni róla. Mivel ismét saját példa, édesanyám 4 évig szajkóztah nekem kellene fogszabályzó, és meg dacos kamaszként a kötelező vizsgálatokon (és az öszorgalmi plusz évi 1szei alkalmakon) nem említettem , h nem kellene-e, gondoltam csak szólna az orvos. Az ívével nem is volt gond, de nem voltak mosoly fogaim. 19évesen megemlítettem , erre kiderült idézem: "bazi nagy "mélyharapásom van a bölcsességfogaimmal rosszabbodni fog a helyzet, mindké ívre kellene, mert az egyik eltolná a másikat, ráadásul valami különleges(nem értek hozzá) 5 éve 300E-t mondtak rá... és 4 évet, talán majd most, és 30ra lesznek szép fogaim:S Azért ennyit a fogorvosokról (ez mind 4 fogorvos után az 5.-nél derült ki)
Előző!Az inlay igenis elterjedt, hátsó rágófogaknál meg szerintem nem annyira fontos a színeltérés. ( Bár az aranyat,-ha lenne is rá pénzem- nem csinálnám meg.)
Egyébként teljesen megértelek, én is már rengeteg fogorvosnál jártam, most is több döntést kellene meghoznom: 6-os agyontömött alsó fogakkal kell kezdeni valamit, + bölcsfogakat húzni, és fogszabályozni.
Mindenesetre rájöttem ,hogy nem akarom a felépítést, nem akarom h esetleg a fogszabályzó alatt kettétörjön, meg úgy egyébként is, szerintem hülyeség :)
Remélem szépek lesznek a fogaid. Ha minden jól megy, 1-1,5 év múlva végre nekem is:)
koronát akkor szeretnek rakni a dokik ha a fog kétharmada megvan.
általában ilyenkor sokáig meg is marad a fog és nem is kell mindig gyökérkezelni
de egy olyan fogat aminek szinte csak gyökere van azért nem érdemes koronával megcsinálni mert sokkal könnyebben letörik mint a másik módszer esetén.
nekem koronám van, az egyik fogam két sarka törött le, nem is lenne feltűnő csak azért kellett hogy ne romoljon el könnyen.
viszont mondta is a doki hogyha fele vagy mégtöbb letört volna, inkább az építést javasolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!