Mit jelent, ha a fogorvos azt mondja, hogy a szóban forgó fogakat " felépíti"? Mit ért ez alatt?
Úgy tudom, hogy nem tömik már be azt a fogat amiben nincs elég foganyag és azt hittem, az én esetemben erről lesz szó. Azaz csapot kapok+koronát, vagy inlayt..( azaz minden más szóba jöhet ami nem tömés.)
Miért nem használta akkor a tömés szót ?:)Nem teljesen értem. :)
nekem az egyik rágófogamnak az 1/3 a maradt meg, ennél a fogamnál gyökérnek nem volt baja, de egyszerűen leesett a fogam 2/3-a...ekkor húzott rá a fogorvos egy fém sablont és apránként fényrekötő tömőanyaggal felépítette a fogamat. a tetejét formázta, harapáspróbát csinált, majd becsiszolta, újabb próba, hogy illeszkedjen a felső fogsorhoz.
Annyit mondott, hogy ha ez esetleg letörik, már csak koronával tud segíteni. A korona egyrészt drágább, másrészt előrevetíti a fogvesztést is, ha van lehetőség a fogorvosok manapság inkább mentik a fogakat. Az enyémet 3 éve csinálták, olyan mintha a sajátom lenne (bal alsó 6os)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Azt tudja esetleg valaki, hogy miért ezt a megoldást választják inkább az orvosok , mint az inlayt? Az inlay ettől sokkal tartósabb és - laikusként mondom- kevésbé macerásabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!