Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogínysorvadással mit lehet...

Fogínysorvadással mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Egész életemben elhanyagoltam a fogaimat,nem jártam szűrésekre,és a fogorvost is csak akkor kerestem fel,ha már nagyon,de nagyon fájt,vagy még akkor sem...inkább szenvedtem a bölcsességfogaimmal is.

24 évesen rettegek a fogorvostól,pedig ennek az lett az eredménye,hogy fogínysorvadásom lett.

Az alsó két örlőfogamról az íny lehúzódott és kicsit mozognak is azok a fogak.

Nem foglalkoztam velük,ezért is mert félek elmenni.

Most azonban már 1 hete nem hagy békén a lelkiismeretem és eljutottam odáig,hogy ezt bizony meg kellenne nézetni egy fogdokival.

Hiszen az nem fáj...

Olvastam,hogy ilyen esetekben csinálnak fogkőeltávolítást-ilyenben már volt részen,nagyon kellemetlen,főleg mikor azzal a kaparóval vagy mivel csinálják.

Szóval nem egyszerű eset vagyok.

Ezek után csinálnak íny alatti tisztítást is,hogy kiszedjék a bacikat a tasakokból.Ezt szintén azzal a kaparóval csinálják,de olvastam olyant is,hogy apró metszéseket ejtenek az ínyen,majd végűl le és elsimítják a gyökeret.

Na ennek tudatában menjek el fogorvoshoz.

Higyjétek el,egy hete ezen emésztem magam.

Éjjel már aludni sem tudtam,de végre eljutottam odáig,hogy kérek időpontot.

Az idegeim ki vannak alaposan,és csak nagyon nehezen állom meg,hogy már ne bögjek.

Ma már korszerű és modern a fogászat,de mégis annyira félek a fájdalomtól,hogy azt elmondani sem tudom.

Biztos ismerős érzés,a remegés,az állandó gyomorgörcs,félelem na ezt az én estemben duplán így van.

Már enni sincs kedvem.

Jól beijesztettem magam a sok fogínysorvadásról szóló cikkek elolvasásával.

Mindez az én hülyeségem,hogy nem mentem időben orvoshoz,és most emészhetem magam miatta.

Most ott tartok,hogy kérek időpontot nézze meg mit lehet tenni,és szépen eljárok a kezelésekre,de nagyon félek.

Olvastam,hogy lehet kérni érzéstelenítőt a fogkőleszedéshez,de akkor csak 2 alkalommal tudják leszedni,mert teljesen érzésteleníteni mindkét oldalt nem lehet.

Természetesen magán dokihoz megyek,de attól még félek.

Úr isten ennyiszer leírni a félek szót...

Úgye,hogy nagy paragép vagyok?

Ha valakinek esetleg van már tapasztalata a fogínysorvadás terén kérem ossza meg velem.

Mit csináltak vele,fájt-e stb...

Bármilyen tapasztalatot,bátorítást szívesen fogadok.

Igyekszem beszámolni majd arról,mit mondott a doki,és hogy alakul a kezelés.

2012. nov. 20. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogínysorvadáshoz nem tudok hozzászólni, de fogkőeltávolításon tegnap voltam életemben először és egyáltalán nem fájt. Viszont a hangja, amikor kaparja elég szörnyű.

Bátorság.

2012. nov. 20. 14:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez megnyugató volt köszönöm!

Sok fogköved volt?Mennyi ideig tartott?

2012. nov. 20. 14:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt mondta a doki nem olyan sok ez, de én annak láttam, negyed óra volt az egész polírozással együtt.
2012. nov. 20. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát nekem alúl nagyon fogköves,de akkor reménykedem benne,hogy nekem is csak 15 perc lesz,és nem fog fájni.
2012. nov. 20. 18:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Ma voltam,és leszedte a fogkövem,ami egyáltalán nem fájt,igaz nem mindenhol csak alúl,de ott tényleg sok volt.

Még csak kellemetlen sem volt.

A fogínysorvadásról azt mondta,hogy kapok 4 koronát,és sínezi a fogam.

Még elötte csinál röntgent,hogy megnézze a sorvadás nem érinti a csontos részt,mert akkor sajna húzás lesz belőle,amit nem igazán szeretnék.

De a lényeg!

Már nem félek a fogorvostól,egészséges félelem van bennem,de ma sikerült egy nagyon jó orvost találnom,akien megbízom,és nem félek tőle.Nagyon kedves,türelmes,aranyos,vicces....

2012. nov. 22. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!