Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek én vagyok a...

Szerintetek én vagyok a felelős azért mert nem lehetett megmenteni egy fogam? Nagyon gáz egy foghiány?

Figyelt kérdés
Pár napa jöttem haza a kórházból.5 napot feküdtem a gégészeten ,mert a nyakam baloldala elviselhetetlenül fájt,meg a nyirokcsomók is.Elkezdtek kivizsgálni mi okozza,végül ráfogták a ,,rossz fogra".Rendszeresen járok fogorvoshoz minimum félévente és napi 2-3x mosok fogat plussz fogselyem + szájvíz + no édesség.Van két gyökér kezelt fogam amire azt mondták újra kell gyökérkezelni vagy kihúzatni sürgősen,mert az okozta a panaszom meg persze szedni kell az antibiotikumot is amit felírtak.Mind a két gyökér kezelt fogamnak a fele letört és csak az egyik menthető.Végül is az egyiket ki kellett húzni két részletbe mert beletört a gyökér amit ma operált ki a szájsebész.A másikat egy hét múlva kezdik újra gyökér kezelni majd ráteszik a koronát.Elég nagy procedúra ez az egész de úgy érzem részemről mindent megtettem. 2 terhesség alatt és után se voltam fogproblémás.A párom szerint is sokat adok magamra.Azért mégis szégyellem a dolgot.Jelenleg nincs pénzem pótoltatni a kihúzott fogat.Szerintetek nagyon negatívan befolyásolja a többi fogam a foghiány?
2012. okt. 31. 12:57
 1/2 Nagilum ***** válasza:

Én olyan rossz fogakat örököltem, hogy akármit csinálok, problémám van vele. Esetedben az a kérdés, hogy eredetileg miért kellett gyökérkezelni a fogakat? Ha nem a te hibádból, felesleges hibáztatni magad szerintem. Valószínű nem sikerült jól, szokott belőle kemény gyulladás lenni, ha a gyökértömés túlnyúlik a gyökéren... Nekem hála az égnek pont jó lett. Amúgy nekem a bölcsességfogam tette tönkre a szomszédját, mindkét oldalt alul. Ez ellen a fogmosás halottnak a csók...

Ne izgasd magad, és ha nem látszik a foghiány, akkor meg csak szokd meg. :)

2012. nov. 3. 13:24
 2/2 anonim ***** válasza:
nekem egy fogam sincs. mit kell problémázni egy fog hiányán. 25 évesen egy db fogam sincs
2013. jan. 7. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!