Előre meg lehet valahogy tudni, hogy a bölcsességfogam ki fog-e nőni?
Olvastam azt is, hogy az ínyet is körbe vághatják. Mennyire fáj, milyen esetekben kell ezt alkalmazni?
15/ F
Szia!
Én 25 éves vagyok. Már egy éve nő az első bölcsességfogam, és még nincs kint rendesen.
Semmi kellemetlenséget sem okozott még.
Röntgennel meg lehet nézni, hogy jól nőnek e. Szerintem érdemes is, mert ha ferdén nőnek, még csíra állapotban, vagy legalábbis korán ki lehet venni, mielőtt eltolná a fogaidat.
26éves vagyok, egy nőtt ki félig, ferdén, ki is vették, és a többit is ki kell, mert mind fekszik. Miattuk torlódtak össze a fogaim, sajnálom, hogy nem nézték meg előre, akkor elkerülhettem volna.
Nekem nem vágták körbe, annak kell gondolom, akinek rendes irányban nő, de lassan. Ha sokáig csak félig van kint, bemehet a kosz az íny alá és begyulladhat. Érzéstelenítéssel biztosan nem fáj.
Én 20 éves vagyok, és a két felső már félig kinőtt, mindezt egy év alatt... Nekem az utóbbi 3-4 hétben már fáj, nyomja szét a többit, és zavar, mert furcsa, hogy ott van. Az alsók még nem nőnek. Engem már nagyon idegesít, mert vagy maradjon bent, vagy jöjjön már ki, mert fáj :D
De egy panoráma röntgennel megtudják nézni. Most voltam a barátnőmmel a Semmelweis szájsebészeten, egy lyukas fog miatt, csináltak neki egy röntgent, és azon látszott, hogy teljesen ferdén nő az összes bölcsesség foga. Illetve nőni fog, mert még nem nő neki, pedig már 23 éves... Ez nem az övé, de neki is ilyen:
Ha ennyire aggódsz miatta, akkor menj el egy röntgenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!