Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Előre meg lehet valahogy...

Előre meg lehet valahogy tudni, hogy a bölcsességfogam ki fog-e nőni?

Figyelt kérdés

Olvastam azt is, hogy az ínyet is körbe vághatják. Mennyire fáj, milyen esetekben kell ezt alkalmazni?

15/ F

2012. okt. 23. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, nekem mind a 4 majdnem kint van, 18 éves vagyok, és semmi problémát nem okoztak. Valakinek nagyon fáj, vagy összenyomja a fogsort, valakinek, mint nekem, egyáltalán nem okoz semmiféle problémát. Előre úgy tudom, hogy nem lehet megmondani, kinő-e.
2012. okt. 23. 19:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 25 éves vagyok. Már egy éve nő az első bölcsességfogam, és még nincs kint rendesen.

Semmi kellemetlenséget sem okozott még.

2012. okt. 23. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Én 71 éves vagyok és nem nőtt ki egy se.Nem szükségszerű, hisz olyan helyen van hogy használni úgy se lehet Az evolúció folytán elcsökevényesedett.
2012. okt. 23. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Röntgennel meg lehet nézni, hogy jól nőnek e. Szerintem érdemes is, mert ha ferdén nőnek, még csíra állapotban, vagy legalábbis korán ki lehet venni, mielőtt eltolná a fogaidat.

26éves vagyok, egy nőtt ki félig, ferdén, ki is vették, és a többit is ki kell, mert mind fekszik. Miattuk torlódtak össze a fogaim, sajnálom, hogy nem nézték meg előre, akkor elkerülhettem volna.

Nekem nem vágták körbe, annak kell gondolom, akinek rendes irányban nő, de lassan. Ha sokáig csak félig van kint, bemehet a kosz az íny alá és begyulladhat. Érzéstelenítéssel biztosan nem fáj.

2012. okt. 23. 20:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem kinőtt mind a 4. A 2 alsó gyakran bedagadt (évekig tartott, míg végül kibújtak) a felsőkkel nem volt gond. A jobb alsó annyira szenvedős volt, hogy elmentem vele fogorvoshoz és leégette róla az ínyt. Nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik. Beinjekciózza ami tényleg teljesen fájdalommentessé teszi a beavatkozást. Majd egy kis izzó szállal (nem tudom mi a neve, speckó fogorvosi műszer természetesen) óvatosan leégeti a fogon levő ínyréteget. Egyáltalán nem fáj maga a beavatkozás. 2 kellemetlensége van: az injekció és a büdös égett íny szaga. Később sem volt vele gondom, nyugodtan tudtam vele enni. Csak ajánlani tudom ezt a fajta beavatkozást. Jobb, mint ha felvágnák.
2012. okt. 23. 20:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Én 20 éves vagyok, és a két felső már félig kinőtt, mindezt egy év alatt... Nekem az utóbbi 3-4 hétben már fáj, nyomja szét a többit, és zavar, mert furcsa, hogy ott van. Az alsók még nem nőnek. Engem már nagyon idegesít, mert vagy maradjon bent, vagy jöjjön már ki, mert fáj :D

De egy panoráma röntgennel megtudják nézni. Most voltam a barátnőmmel a Semmelweis szájsebészeten, egy lyukas fog miatt, csináltak neki egy röntgent, és azon látszott, hogy teljesen ferdén nő az összes bölcsesség foga. Illetve nőni fog, mert még nem nő neki, pedig már 23 éves... Ez nem az övé, de neki is ilyen:

[link]

Ha ennyire aggódsz miatta, akkor menj el egy röntgenre.

2012. okt. 24. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!