Bedagadt a fogamnál az íny, hólyagos volt picit mintha
pattanás lett volna rajta. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Picit megnyomkodtam és gennyes is volt, a fogam is fáj, igaz nem magától hálégnek, hanem ha nyomkodom. Már többszörösen is tömve volt, felülről is meg oldalról is.
Mi lehet vele?
Igen kell mennem fogorvoshoz ez nem kérdés, hétvégén nem fogok tudni, jövőhéten hétfőn majd telefonálok, akkor persze majd kapok időpontot 2 héttel későbbre.
2009. aug. 7. 22:35
1/9 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen. Gyökérkezelte a fogam és elmúlt, valószínűleg nálad is ez lesz. Amúgy gyulladt azt hiszem.
2009. aug. 7. 22:36
2/9 anonim válasza:
Igen, valószínűleg gyulladás. Két dologgal enyhítheted; az egyik, ha kamilla teával öblögetsz, de a másik (saját tapasztalat alapján is) jóval hasznosabb; vegyél cserszömörcés szájvizet /gyógyszertár,Rossmann,DM../
és öblögess azzal, amíg nem jutsz dokihoz. Szépen lehúzza a gyulladást és a fájdalom is szűnni fog.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
2009. aug. 7. 22:40
3/9 A kérdező kommentje:
gyökérkezeléstől félek én is. Ezt a fogamat speciel már 3x fúrták meg. Egyszer felülről utána oldalról, és kb 1éve megint felülről(újra). Jó mély luk lett, a fúrás után hetekig fájt még.
gyökérkezelésről olvastam hallottam eleget, nagyon dúrva? Félek tőle kissé. Legrosszabb esetben mennyire fájdalmas? (amúgy örlőfogróül van szó)
2009. aug. 7. 23:07
4/9 A kérdező kommentje:
cserszömörcés fogkrémmel mostam most fogat, illetve ott csak öblögettem. Holnap veszünk majd öblögetőt is- Fájni az íny nem fáj hálégnek, általában ott midníg is jól bírtam a fájdalmat illetve nem érzékeny annyira. A fogam az ami fáj ha megnyomom.
2009. aug. 7. 23:08
5/9 anonim válasza:
A gyökérkezelés semennyire nem fog fájni, efelől nyugodt lehetsz.
Első voltam
2009. aug. 7. 23:33
6/9 A kérdező kommentje:
azt olvastam, hogy gyulladtan nem szabad gyokerkezelni. varjam meg mig lemegy a duzzanat vagy telefonaljak mar hetfon a dokinak?
amugy koszonom,hogy valaszoltok.
2009. aug. 8. 00:24
7/9 anonim válasza:
Ha nagyon gyulladt, akkor ír fel gyulladáscsökkentőt, és pár nap múlva visszarendel. akkor már nem fog fájni a gyökkezelés. nekem is csinálták, rágófogamon és komolyan mondom, egyáltalán nem fájt, csak már baromira untam. úgy csinálják amúgy, hogy érzéstelenítés után kifúrja a fogadat jó mélyen, majd ilyen kis tűszerű valamikkel óvatosan kiszedi a fog belső, lágy részeit meg az idegszálakat. utána kitisztítja a gyökércsatornákat is, kicsit megreszeli őket, hogy tágabbak legyenek. aztán beméri őket egy ilyen kis eszközzel, ami csipogó hangot ad ki, hogy hány mm-esek. aztán kapsz egy gyógytömést. utána egy következő alkalommal visszarendel, és ha rendben van a fog, akkor betömi véglegesn töméssel. ha magándokid van, vigyél sok pénzt, mert nem olcsó mulatság, jóval drágább mint egy sima tömés. menj mindenképp el a dokihoz, ha sokáig halogatod, akkor nagyon fog fájni a fogad és már csak húzni lehet. gondolom fogatlan meg szeretnél lenni.
2009. aug. 8. 01:46
8/9 anonim válasza:
Ja és igen, hétfőn hivd fel a dokit, még akkor is, ha már esetleg jobb a fogad, mert ez csak átmeneti javulás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!