Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy fogtömés?
Körzeti fogorvoshoz járok és hamarosan fogtömésre kell majd mennem. Nálunk még amalgámot is használnak,az ingyenes,viszont a fehér tömés már 8000-11000 Ft foganként. Mivel nekem nem egy tömésem lesz,így elgondolkodtam rajta,hogy melyik is lenne jó. A doki persze a fehéret ajánlja,és mindenhol csak negatívumot olvasok az amalgámról. Van már egyébként 2-3 amalgámtömésem,még régebbről és egy fehér is. Egyikkel sincs problémám,semmi különbséget nem érzek közte. Persze tudom,hogy az amalgám káros meg minden. De mivel több tömésem is lesz,kicsit húzós annyiszor 8000 Ft-ot kicsengetni érte.
Nem igazán értem amúgy,hogy mitől vannak ilyen különbségek fogászatok között. Mindenhol mást olvasok: valahol a fehér tömés is ingyenes (körzetinél),máshol nem. Ez is egy sima körzeti rendelő,ahova én járok,mégis fizetnem kell érte,ha esztétikus,fehér tömést szeretnék.
Nem tudom,mit csináljak...
Nekem az amalgáőm mindig tönkrement, ha nem pár napon/héten belül, mert jól sikerült, akkor 20 év alatt. A fém széle idővel elvetemedik a fogtól, mert folyamatosan tömörödik, és ezáltal a széli záródás már nem lesz jó.
A MAI fehér tömések rágófogba tudtommal örökre szólnak, nekem már csak ilyen van, és soha nem kellett javítani vagy cserélni őket.
Az elülső fogakban kell cserélni 15 évenként, mert elszineződnek kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!