Valószínű ki kell ölni az ideget a fogamból,2x csinálták mér és azt hittem belehalok a fájdalomba. Van valami más mód, fogpótlás kell majd mert fele hiányzik a fogamnak?
Egy fogamat nekem is kellett gyökérkezelni, de nekem nem fájt egyáltalán. Utána egy kicsit sajgott az állkapcsom azon a részen, de nem volt vészes, pár óra alatt megszűnt, tudtam tőle aludni is, gyógyszert sem kellett bevennem. Másnap reggelre meg már semmi bajom nem volt.
Lehet, hogy a doki ügyességétől is függ, ezt nem tudom.
"Az ideget nem vették még ki, és ettől a részétől félek.. mert ahhoz, hogy ki tudja venni, először meg kell ölni." - ezt komolyan az orvos mondta?
Ha jól értem azt írtad, hogy a fájdalom folyamatos és nem csak hidegre-melegre, édes vagy sós ízre jelentkezik? Az utóbbi esetben a fogbél (ideg) még menthető, és nem kell kivenni, csak kell rá egy speciális tömés.
Az inger nélküli fájdalom (nem csak hideg-melegre) viszont már az ideg elhalását jelzi, azaz a fogbél menthetetlen és azonnal ki kell venni, különben csak további károsodást fog okozni. Ilyenkor kell a gyökérkezelés, aminek az első lépése röviden a gyulladásban lévő idegszövet kiszedése, aminek a helyére gyógyszeres csík kerül. Egyszerűen nincs értelme megvárni, míg a fogbél véglegesen elhal, mert ahogy írtam ilyekor már menthetetlen. Most durva dolgot mondok, de szerintem keress egy másik fogorvost, vagy alaposan kérdezd ki a mostanit, mert ez így szerintem nincs rendben, hogy ennyire fáj és az ideg még mindig bent van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!