Van valakinek rossz tapasztalata fogbeültetéssel, implantátummal?
Figyelt kérdés
Két implantátumot kellene berakni a felső állkapcsomba egymás mellé. Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Akár jókra is, bár főleg az érdekelne, van-e itt olyan, aki nagyon megjárta velük. Hallottam már ilyet, de jó lenne személyes tapasztalatokat gyűjteni.
Köszi!
2012. okt. 3. 15:34
1/5 anonim válasza:
Nekem két implantátumom van,egy 2 és egy 3 hónapos.Az egyikkel semmi gond,elvileg ebben a hónapban meg is csinálják rá az ínyformázást és a koronát,a másik sajnos valamitől befertőződött és fel kell nyitni és kitisztítani valamint csontpótlást is kell csinálni,mivel kicsit lepusztult körülette a csont:(A doki azt mondta,ha elég a csontpótló 40 rongy,ha membrán is kell akkor 70.
2/5 anonim válasza:
Közben megoldódott a problémám,szerencsére nem kelett csontpótlás,mert anélkül is stabil az implantátum.Már bekerültek az ínyformázók,úgyhogy a trancsírozós résszel kész vagyok,még lesz 4 találkozásom a fogdokival a fogpótlós résszel.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mesélnél az ínyformázásról? Az micsoda pontosan és hogy csinálják?
2012. okt. 15. 19:10
4/5 anonim válasza:
Nekem is van 4 implantátumom, 1 1/2 éve, semmi problémám vele. Állkapocs általában az alsó annak korrekciója már macerásabb, csak szájsebészeten végzik. Csípőcsontból vesznek csontot, és azt ültetik be. Mivel saját csontja, hamar összeforr.
5/5 anonim válasza:
Az ínyformázás már csak egy kisebb szájsebészeti beavatkozás.Kicsit felvágják az ínyt,megkeresik az implantátumot,ellenőrzik,hogy elég stabil e,lecsavarják a gyógyulási csavart és egy ínyformázó csavart raknak a helyére,ami már kilátszik,azt benne kell hagyni 1-2 hétig,utána jöhet a felépítmény bepróbálása és a mintavétel a koronához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!