Tudom, hülye kérdés, de miért ennyire büdös a szám reggel?
Minden reggel és este alaposan mosok fogat, ill. szájvizet is használok.
Nincs se lyukas fogam, se semmi egyéb gond a fogaimmal.
Mégis, mikor reggel felkelek, méterekről érződik a szájszagom. Másoknak alig érződik, nekem meg...
Miért van ez? És mit tudnék vele csinálni? Próbáltam már nyitott szájjal is aludni, hogy lehet, hogy úgy a levegő egy kicsit kitisztítja vagy mi, de ugyanolyan volt. Egyébként csukott szájjal alszok. De nem tudom, ennek mennyi köze van a reggeli szájszagomhoz.
Köszönöm a válaszodat :)
Biztos nincs rossz fogam, még gyökérkezelt se. De majd megnézetem egy fogorvossal, hátha talál valamit.
És egyébként Donto Dent Brilliant Weiss fogkrémet használok.
A reggeli szájszag teljesen normális, mindenkinél előfordul. Az okozza, hogy éjszaka alvás közben nyugalmi helyzetben vagy, azaz nem mozog a nyelved és nem nyelsz, így pedig a szádban lévő baktériumok gyorsabban szaporodnak, mint napközben. Ettől az esti fogmosás sem véd meg, mert a baktérium bejuthat a szádba szimplán a légzéssel, vagy a gyomorból visszaböfögött anyaggal (ez alvás közben, fekvő helyzetben szinte észrevehetetlen), amik aztán pár óra alatt elszaporodnak és végül a reggeli fogmosás által eltűnnek.
A hagymaevésről meg annyit, hogy ez egy tipikus példa arra, hogy a nagyon erős szájszag nem a fogakról vagy a nyelvről, hanem a nyelőcsőből és a gyomorból származik, amit ugye nem lehet fogmosással megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!