Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Több mint 7 éve gyökérkezeltek...

Több mint 7 éve gyökérkezeltek egy fogamat. Miért fáj?

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy iszonyatosan fáj, de kellemetlen. Érzékeny hidegre, melegre egyaránt. Időszakosan fáj. Tudom, hogy lehetnek okai: benne maradt egy ideg, nem jól lett lezárva a fog... De mégis 7 év után? Nem szeretném, ha kihúznák, rengeteget szenvedtem a fogaimmal. A dokihoz, csak októberben tudok menni.
2012. szept. 24. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Bejuthatott valami baktérium és gyulladást okozott.
2012. szept. 24. 18:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat! És ha a röntgen nem mutat semmit?
2012. szept. 24. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:

A gyökérkezelés jó esetben is kb. 5 évig tart ki, de úgy látszik neked szerencséd volt. Ezután általában a fog ketté törik (főleg a hátsó kisőrlők). Szerintem viszont nálad egy meghagyott, a kezeléskor még egészséges gyökércsatornába kerülhetett egy tályog. Sajnos valószínűleg ki kell majd húzni, mert ha egy ennyi idős gyökérkezelt fogat most megfúr az orvos, akkor nagy esély van rá hogy az el fog törni vagy meg fog repedni - és akkor meg sokkal nehezebb kiszedni a darabokat.

Ha kibírod a fájdalmat októberig, akkor hajrá - de én a helyedben már most felhívnám a fogorvost, hogy hátha tud ajánlani valami megoldást, időpontot stb.

2012. szept. 24. 19:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem fáj, annyira, hogy nem bírom ki. De időnként nagyon nyilal, ezek általában 2-3 perces időszakok. De van, amikor tompán fáj 1 órát. Ezért nem tudom, hogy mi lehet vele. A régi fogorvosom, nem volt túl jó, ezért gondolom, hogy ez lehet az oka.
2012. szept. 25. 12:41
 5/5 anonim ***** válasza:

nem feltétlen kell kihúzni

van, hogy az ínyből kikaparják az odanem való tályogot

("sarj" Szentkirályi u. szájsebészet)

(én most futom a köröket megmentésre)

2012. okt. 6. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!