Mennyi pénzzel mennél a fogorvoshoz, ha nem tudod mennyi rossz fogad van?
Mennyibe kerül egy félig! letört fog, egy-kettő lyukas, fogkő leszedés, fogfehérítés?
Mennyi pénzt kell vinni a fogorvoshoz?
Vagy elsőre csak felméri és ad árajánlatot?
Én telefonban kértem árajánlatot. Nagyjából megbeszéltük, hogy én konkrétan melyik fogam miatt mennék, és ő elmondta, hogy mi mennyibe kerül.
20 ezer forinttal indultam el, mert tudtam hogy 6000 forint egy panoráma röntgen, és 5000 forint egy sima fogtömés. A fogorvosnál a röntgen után betömte azt a fogat ami miatt mentem, és megbeszéltük a következő időpontot hogy akkor melyik fogamat csinálja meg. De akkor már fix árat mondott.
Elég durva árak vannak itt-ott és attól félek, hogy 500.000 Ft ba fog kerülni. Nem viccből mondom, nem túlzásnak, nem túldramatizálásnak, de lefordulnék a székről. Ennyit még a bankkártya limitje sem engedne, pláne, hogy nincs is rajta ennyi, de gondolom más is van ezzel így.
Rossz emlék miatt nem voltam nagyon régen. Sztk. Soha többet.
Nem bízom azóta semelyikben sem, és így nehéz elindítani a dolgot, és a fogak csak romlanak napról-napra, hétről-hétre...
A telefonos egyeztetés nekem nem menne, mert nem tudom mi a rossz, mit kell csinálni, ezt látni kellene. Inkább nőhöz mennék, mint férfi fogorvoshoz, a korábbi félelem miatt.
Sajnos semmilyen ismeretem nincs. A legmodernebb fogászatra mennék, aki mostanában tanulta a szakmát de azért kellő rutinja van minimum 5-6 év.
Ezeket a lényeges dolgokat nem mindig írják ki. Jó volna videó bemutatkozás, az azért többet elmond a sima sablonszövegnél.
Köszi a javaslatot.
első vagyok
Megértem a félelmedet. Én hasonlóképpen a rossz emlékek miatt rettegek a fogorvosoktól. Csak akkor mentem már amikor a falat kapartam a fájdalomtól. Az eredmény: 40 évesen hiányzik 5 fogam, így foghíjas vagyok. Elég rossz érzés mert fent hiányzik 3 fog, és lent kettő.
Ma már ott tartok, hogy inkább nem találkozom a régen látott barátaimmal, rokonaimmal, mert szégyellem a foghiányomat.
Pár éve történt velem egy eset. Életemben először repültem , és mivel pont fájt a fogam, iszonyú kínokat éltem át a repülő leszállásánál. Azt hittem az alsó állkapcsom szétrobban. Nem hazudok ha azt mondom sírtam. A stewardess nagyon kedves volt, leszállás után el is kísértek az orvosi rendelőbe. (na azóta gyűlölök repülni)
Később újra otthon, tudtam hogy rendszeresen repülnöm kell, így elmentem egy maszekhoz, legyőzve a félelmemet. A maszek előbb betömte. 3 nap múlva kapartam a falat a fájdalomtól így visszamentem. Mivel totál begyulladt így érzéstelenítés nélkül gyökér kezelte. Azt hittem ott halok meg. Betömte, és 1 évig nem is foglalkoztam vele. De egy nap (pont karácsony és szilveszter idején) a gyökér kezelt fog elkezdett fájni, és gennyes szivárgás lett. Elmentem az sztk-ba, húzzák ki. A doktornő nagyon kedves volt, de hiába adott érzéstelenítést fájt hogy elkezdte húzni. Végén beletörte a gyökeret. Így jöttem el, hogy a gyökér bennem maradt. Majd a nővérem ajánlott egy maszek dokit, aki még Amerikában tanulta ki a szakmáját, és ahogy a nővérem mondta, neki a beteg az első. Hittem nővéremnek. Elmentem hozzá.
Az orvos röntgent készített. Rögtön mondta, hogy ezt a fogat nem szabadott volna már 1 éve sem csak úgy betömni, sem kihúzni, mert egy hatalmas gennyes tályog van a gyökér alatt, ami már szét roncsolta az állkapcsomat is. Sürgős szájsebészeti műtétet javasolt. Még bele sem kezdett de már sírtam. Az orvos ekkor mellém ült, és elmondta mit fog csinálni, mennyire fog fájni vagy nem fájni, Elmondta hogy folyamatosan fog adni közvetlen a gyökér mellé érzéstelenítést. Kérte hogyha úgy érzem hogy fáj, szóljak, rögtön leáll. A végén hozzátette: Nálam egyik beteg sem fog sírva hazamenni.
3 órás volt a műtét. Érzéstelenítés, vésé, érzéstelenítés. Csak egyszer szóltam, hogy ez egy kicsit fáj, de rögtön le is állt. Az állkapcsom egy részét a gyökér mellett szét fűrészelte, hogy a gyökér minél könnyebben kijöjjön. Nem éreztem semmit. A legnagyobb gondom az volt, hogy kényelmetlen volt ilyen sokáig tátva tartani a számat..Már a végén annyira elfáradtam, álmos lettem hogy azt hittem elalszok. A végén kivette a gyökeret. Magam sem hittem el, hogy nem sírok, hanem mosolygok.
Megfogadtam, hogy amint összegyűjtök 400 ezre forintot visszamegyek, és csináltatok új fogakat.
A gond csak az hogy évente egyszer megyek haza,és 2 hét nem elég a fogászatra. Bár ma is rettegek a fogorvostól, de már bátrabban merek menni.. Most ott tartok, hogy nyáron ha hazamegyek, akkor a két felső bölcsességfogamat kihúzatom vele, és 1 fogat kell tömni. Ha ezek megvannak, jöhet a fogpótlás.
Kedves kérdező. Én azt tanácsolom neked, hogy kérdezősködj ismerősök, barátok között, hogy ők kihez járnak. A sok jó vélemény azt mutatja, hogy az orvos legyen férfi vagy nő, jó orvos. Ha megtalálod a megfelelő orvost, akkor te is bátrabb leszel...
Még valamit. Vannak fogorvosok akik adnak részletfizetést is, ha náluk csináltatod meg a fogaidat. Érdemes ezt is megkérdezned, mert akkor nem reménytelen az egész..
Két helyen is voltam,az egyik ez,amit belinkelek.
Egy fiatal doktornőnél voltam most nyáron 3 tömésen és egy fogkőeltávolíáson.Ha elmész egy ilyenre,akkor úgyis akarnak majd kezelési tervet csinálni.Szerintem jó hely és nem is drága.
Szia!
Én is ennyire rettegtem a fogorvostól, ugyanis nekem nem hat az érzéstelenítő...sok dokinál voltam,mind azt mondta, ezzel nem tud mit kezdeni..hát kínszenvedés volt....
Aztán ajánlottak egyet, és érdekes módon ő tud vele mit kezdeni. A múltkor beletört a fogam, miközben húzta, így 50 percig húzta, véste, fúrta, amit akarsz. Semmit nem éreztem :) Soha nem mennék máshoz. Igenis vannak még ó orvosok! Ha érdekel, priviben elküldöm az elérhetőségét! Pesti orvos egyébként, nem tudom, te merre laksz.
Árai:
tömés: 10.000
húzás:5000
A többit sajna nem tudom, neked eddig csak ez volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!