Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ti ismertek ilyen embereket a...

Ti ismertek ilyen embereket a környezetetekben?

Figyelt kérdés
Akik 20 éven túliak és a fogazatuk teljesen rendben van (se műfog, se tömés, a fogak sem állnak összevissza?

2012. szept. 19. 13:04
 1/5 anonim ***** válasza:
nem,ritka lehet,mint a fehér holló
2012. szept. 19. 13:27
 2/5 poiu ***** válasza:
Idősebbeket nézz (50 fölöttiek), az ő gyerekkorukban még nem volt kóla és csokit is ritkán ettek.
2012. szept. 19. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Én 26 éves vagyok, teljesen egészségesek a fogaim, nincs lyukas, tömött, annyi, hogy a bölcsességfogaim még nem nőttek ki. Viszonylag elég szabályos is a fogsorom, abszolút nem állnak össze-vissza, csak kis egyenetlenségek vannak benne. Amúgy öcsém is 20 éves, neki is egészségesek a fogai, de az ő fogsora már kevésbé áll szabályosan. A 18 éves húgomnak viszont elég könnyen romlanak a fogai, neki kellett már húzni is, meg tömni is, pedig ő is ápolja rendesen, mégis ilyen könnyen romlik neki.
2012. szept. 19. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos Magyarországon elég siralmas a helyzet a szájhigiénia terén. Nálunk van a legtöbb szájüregi rákos megbetegedés - férfiaknál 3., nőknél 5. tumoros halálok - ami mind a rossz higiéniára és a káros szenvedélyekre (alkohol, dohány) vezethető vissza.

Statisztikai felmérés: Évente 1 főre eső fogkefe és fogkrémfogyasztás Magyarországon (1980-2002)

1980. - 0,5 db fogkefe - 1,5 tubus fogkrém

1990. - 1 db fogkefe - 3 tubus fogkrém

2000. - 0,75 db fogkefe - 2,5 tubus fogkrém

2002. - 0,7 db fogkefe - 2,5 tubus fogkrém

És ezt úgy tekintsd, hogy elvileg 3 havonta kell új fogkefét venni (vagyis az évente 4 db). A statisztika szerint viszont nálunk a legtöbben egy éveben csak egy fogkefét használnak (vagy annyit se), a fogkrémről (6 tubus/év) és a fogmosások rendszerességéről már nem is beszélve.

Egy átlag magyar gyermeknek 3x annyi szuvas foga van, mint egy nyugat-európainak.

2012. szept. 20. 02:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, magamat:) (le is kopogom gyorsan). Amúgy tény, hogy elég ritka dolog, még csak azt se mondhatom az én esetemben, hogy genetika, mert a családom többi tagjának mind volt/van ilyen-olyan fogproblémája. Nem csinálok vele semmi különöset, persze mosom rendszeresen(napi3x), meg tény, hogy soha nem voltam az cukros üdítő rajongó, de amúgy az édességeket például imádom és eszem is:). Egyszerűen szerencsém van, remélem így is marad.
2012. szept. 21. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!