Valaki segítene? Eléggé be vagyok rezelve.
Szóval fogaimról annyit hogy rettentően fáj hidegre,édességre,fogmosáskor, a felső 2 bölcsességfogam törik le folyamatosan. De ami nagyon berezeltetett az a tegnapi látvány.. Lüktetett a fogsorom mondom megnézem mi van vele,és belülről a felső fogaimnál az ínynél valami barna csík van. De az összes felső fogamon,mi a franc ez?? Eléggé félek. Ma kérek időpontot fogorvostól,mit fognak ezek alapján csinálni a fogaimmal ?:S:S Csak hadd készüljek fel lelkileg azért..
Másik:
Most már tényleg rántsuk le a leplet! Tényleg olyan rémesek a körzeti fogorvosok? Nincs pénzem magánra,és ezért elmegyek körzetihez,Nőhöz vagy férfihoz menjek? És tényleg bunkók meg barbárok? Pánikbeteg vagyok,valószínű rohamom is lesz kezelés előtt,én nem akarom hogy még ő is rátegyen pár lapáttal vagy valami.
3. kérdésem az injekcióó..Rettentően félek a tűtől,ez már valami fóbia.. Azt nem lehet kérni hogy előtte fújjuk be lidocain spray-vel és utána adja be az érzéstelenítőt?
4. És utolsó kérdésem: be lehet venni egy negyed nyugtatót kezelés előtt? Ha nem,akkor gyógynövényeset se?
Köszi aki elolvassa és segít,ezer hála !
jajj ez nagyon kínos:D
inkább mutatok hasonlót:
nem nem találok hasonlót se:D
Volt már kutyád fogköves? Vagy láttál olyat?
Na ez hasonló csak nekem nem kívűl van hanem belül :DD
Fogkő az a csík amiről beszélsz, gondolom nem volt még soha leszedve, ezért meg sem tudod különböztetni az érzést.
Na, most így látatlanban a diagnózisom: Fogköved van, ami következtében be van gyulladva az ínyed, nem túl szerencsés dolog, mert az íny elkezd ennek következtében vissza húzódni, a fogaid mozogni és kiesni. Ezt a folyamatot ráadásul nem lehet visszafordítani csak megállítani. Ha így fáj az már gázos. A fogkövedet mindenképpen le kell szedetned mert szinte tuti hogy az okozza a bajt nagyrészt. Piros az ínyed, vérezni szokott?
Körzeti orvost sajnos nem választhatsz, akihez tartozol lakcím szerint oda kell menned.
3. Kérhetsz, ha rendes még ad is.
4. Nem biztos, hogy az érzéstelenítő jó a gyugtatóra, azt inkább hagyd ki.
Fogkő levétel egyébként nem fájdalmas, inkább kellemetlen, ha gyulladt az ínyed itt-ott érezhetsz fájdalmat, de nem fogsz belehalni.
hú az igen,orvos vagy te is ugye?
Hogy zajlik ez a fogkő levétel? Lecsiszolják vagy hogy?
Ezért érzékenyek a fogaim a hidegre,édességre,és fogmosásra?
Bölcsességfog nem ez miatt törik ugye,azzal mit csinálnak? csak mert 2 is törik:/
Nekem nem piros az ínyem,nem is duzzadt,nem is vérzik. Ez inkább páromra jellemző hogy vérzik az ínye nekem nem szokott.
Elmeséled akkor hogy zajlik?:)) köszönöm,igazán hálás vagyok!
Ultrahangos depurátorral szedik le. Olyan mint egy jó vastag filctoll, a vége pedig hegyes,kampós, vizet spriccel magából. Szó szerint lekaparja a fogkövet a fogadról, ill. az íny alól, mert sajnos oda is le tud menni. Vérezni szokott, és néha fájni is, de általában inkább kellemetlen érzés. Szóval tök kibírható, maga az egész művelet átlagban 20 perc. Fogkő mindenkinek van, kevesebb vagy több, ezt le kell 6 havonta szedetni, mert tele van bacilusokkal és súlyos problémákat tud okozni.
Lehet más is a probléma, pl. fognyaki érzékenység, attól is fájhat. De az elszíneződés amit látsz az fogkő.
A fogak törése nem tudom mitől lehet, esetleg valami kálcium hiány következtében gyengék, nem tudom. Figyelj oda, hogy rendesen meg mosd ott hátul is a fogakat. Nem kell félni, azért annyira nem szörnyűek a fogorvosok. Nálunk az SZTK-ba pl. egy csomó fiatal van, akik már nem katonásak, mint az öregek :)
Hú hát remélem nem fog fájni..:S
2 fogamat is tömték már de ennyi volt az egész fogorvosi élményem életemben,és ez érzéstelenítő nélkül volt,még iskolai fogászatban:S
Annál jobban fog ez fájni?
Nem vette fel a telefont a körzetis,majd hétfőn hívom.
Ha kérek időpontot attól még kell várakoznom?:O
nagyszerű :S
tegnap óta fáj is a fogam...
ilyenkor mi lesz?? Ha jobban fog fájni mit csináljak egész hétvégét szenvedjem végig? jhajj istenem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!