Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen fogtömést kérjek ami...

Milyen fogtömést kérjek ami tartós és egészséges?

Figyelt kérdés
28-án megyek tömésre. Van 4 fogam amit tömni kéne. Milyen tömőanyagot kérjek, mert most amalgámok vannak bent, de TV-be láttam, h tönkreteheti az ínyt is stb. Sima fehér az jó? 5000-ért csinált a múltkor olyat, de nem tudom, h az jó lett volna-e, mert alágyulladt és ki kellett húzni. 5-8 ezer közötti áron gondolkodom, mivel 4 fogam is van. Köszi.

2012. szept. 14. 11:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
16:51 ez nem igaz! Én fizetem a Tb-t mégis fizetnem kell a fehér tömését +2500at/fog. bár engem is érdekelne hogy hogy van az hogy valahol állja a tb valahol meg nem.
2012. szept. 14. 19:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Érdekes, nálunk is ingyen van a fehér tömés. Mást már nem is csinálnak, alapból azzal tömik a fogat. De más sztk-ba is ugyan így van.
2012. szept. 14. 20:07
 13/17 A kérdező kommentje:
Nemtom, itt fizetni kell. 5000-re/fog.
2012. okt. 29. 14:25
 14/17 A kérdező kommentje:
A fényre fehéredő az jó minőségű?
2012. nov. 6. 20:51
 15/17 Diarmand ***** válasza:

Csillagvirág.

Az amalgámtömés tartósabb (!!!), mint a fogszínű tömés. Az, hogy rákot okoz meg hasonlók, ez urban legend. Legalább olyannyira elterjedt baromság, mint azt, hogy a lámpa a kapcsolgatással több áramot fogyaszt, mintha folyamatosan égne.

Nem igaz.

A tömésnek a fele valóban higany, ami valóban folyamatosan oldódik ki és ennek az egy százaléka fel is szívódik a gyomorban de (és innentől fognak fikázni a hozzá nem értők) az egészségre veszélyes határértéket nem éri el. Még akkor sem érné el ha minden (!!!) fogunk amalgámmal lenne tömve.

Abba kellene belegondolni, hogy évtizedeken át tömtek amalgámmal és mégsem lett belőle világbotrány, mégsem kaptak emberek milliói (több évtized, ne feledjük) rákot az amalgámtömésektől. Innentől kezdve, a tömés veszélyességi fokát firtatni baromság, mert mint olyan, nincs neki.

A fényre kötő az olyan minőségű amilyenre csinálják ott helyben. Erre nem lehet válaszolni hogy jó/jobb/legjobb, mert ha az adott fogászati rendelő az ócóbb megoldást szereti, akkor sz@rabb tömést tesz a fogadba, ami morzsolódik/kopik/kiesik.

Természetesen megfelelő anyagokból elkészítve a fogszínű tömés is nagyon erős és nagyon sokáig tart.

A két tömés között csupán esztétikai különbség van.

Az ilyen beszólások mint a "láttam a tévébe(n)" óóó b@szki. Tudod te mennyi mindent látsz a tévébeN amit tényként közölnek és ordas hülyeség az egész? Ne hagyatkozz marhaságokra.

2012. nov. 7. 19:09
 16/17 anonim válasza:
Én lézeres tömésre váltottam az orvosom javasolta és megvagyok vele elégedve igaz árba egy kicsit huzos mert egy fogat 10000-ért csináll.
2012. nov. 8. 21:53
 17/17 Diarmand ***** válasza:

Tisztázzunk valamit.

Kettő egész féle fogtömés létezik. Az amalgám és a fényre kötő/fogszínű/lézeres/nevezdahogyakarod tömés.

A lézeres annyit tesz, hogy nem fúrót használnak hanem lézert. Maga a tömés nem más.

2012. nov. 8. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!