Sorba lyukadnak ki a fogaim. Miért?
Ha foglalkozol vele, nem gondolom, hogy a higiénia hiánya, vagy nem megfelelősége lenne. Lehet, van némi ásványi anyag hiányod...
Itt nagyon sok infót találsz ezzel kapcsolatban:
az egy dolog, h rendesen mosod a fogaidat, de nem biztos, h a helyes technikával! az én tanácsaim:
1)napi 2x legalább 2perc fogmosás közepes keménységű fogkefével (esetleg puhával) Olvass utána a neten, h hogyan kell jól fogat mosni. Az elektromos fogkefe még jobban tisztít.
2)fogselymet használni kell!!! A fogközökből egyszerűen lehetetlen fogkefével kiszedni a kajamaradékot, ezt is naponta használd! Nagyon sokszor ugye a fogközökben maradt lepedék miatt szuvasodik a fog. Nézz utána a neten, h hogyan kell helyesen használni a fogselymet. Egyébként használhatsz fogköztisztító kefét is, ha neked az jobban bejön.
3)használj szájvizet, mert előfordulhat, h nagyon cariogen a szájflórád (túl sok káros baci él benne)
4)fogtisztítás után nézd végig a fogaidat egy tükörben, h nem maradt-e lepedék.
5)ja, és a te esetedben fontos, hogy fluoridtartalmú fogkrémet KELL használnod! Az ilyen homeopátiás, aloeverás, mittudomén...stb. fluoridmentes fogkrémek nem védenek a szuvasodás ellen!!
6) félévente menj kontrollra, és szedesd le a fogkövedet ha van, mert az is segítheti a szuvasodást.
Én ezeket betartom, és összesen 1 db szuvas fogam volt életemben, de az is még akkor, amikor nem voltam ezekkel tisztában.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok akár privátban is.
egy fogorvostan-hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!