Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fog gyökér kezelés, kibírható,...

Fog gyökér kezelés, kibírható, vagy kínszenvedés (rántsuk le a leplet)?

Figyelt kérdés

1.Volt már gyökér kezelésed?

2.Ha igen,mennyire fájt?

a,Egyáltalán nem fájt

b,Fájt,de minimális volt a fájdalom

c,Fájt,alig bírtam ki,rossz volt.

d,Gondoltam rá,hogy inkább kihúzatom a fogam.

e,Baromi fájdalmas volt

3. Mire hasonlított a fájdalom érzése,meddig tartott?

4.Utána már nem fájt többet a fogad,megérte?

2012. szept. 10. 19:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Nekem 35ezer Ft volt egy fog. Nemrég csináltattam.

A röntgen tényleg nagyon fontos, mert ha nem ér végig a gyökértömés, vagy túl hosszú, akkor begyulladhat és akár ki is kell majd huzatni a fogat. Sok helyen államiban nem röntgeneznek. Nekem kétszer is megröntgenezte, hogy tényleg elég hosszúak e a tömések.

Mindenképp megéri megcsináltatni a fogat, mert egy teljesen új fog több száz ezer Ft, így meg kijön kb 35. ezerből. A rágófogak fontosak, és csak 2db van belőlük egy helyen, az első fogak meg szintén fontosak, gondolom nem kell magyaráznom. A köztes fogak is, ha egy-egy hiányzik, az is látszódhat.

2012. szept. 11. 13:57
 12/17 A kérdező kommentje:
tuom h igazad van utolsó,csk sajnos drága a magán doki,de azért gyűjtögetek.
2012. szept. 11. 14:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Akkor meg kérdezz rá előre az államinál, hogy csinálnak e röntgent, hátha találsz egy alapos orvost, bár sajnos nem az alaposságról szól ez, azért spórolnak sok mindenen, mert kevés pénz jut nekik, amiből gazdálkodhatnak, pl. tejfogat már nem tömnek. Az én időmben még tömték.

Az állami orvos szerint semmi baja a fogaimnak, de fájtak és elmentem magánhoz. Már másfél hónapja járok, volt 2 gyökérkezelésem, 2korona, bölcsességfogakat húztak, mert nyomták a többit, és még rengeteg lukas fogam van, amin kicsi a luk és az orvos szerint még nem kell tömni....

2012. szept. 11. 15:07
 14/17 anonim válasza:
Egy órája voltam gyökérkezelésen, kaptam érzéstelenítő injekciót és semmit sem éreztem. Picit kellemetlen amikor reszeli, de kibírható. [link]
2012. szept. 12. 19:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Volt, többször is, egyáltalán nem éreztem.
2012. szept. 12. 23:35
 16/17 anonim ***** válasza:
nekem ku rvára fájt. el is ájultam. de ez sztem egyénfüggő.
2012. szept. 22. 13:16
 17/17 anonim ***** válasza:

1. Volt, 2x is.

2. Fájt, de minimálisan

3. Kis, szúró fájdalmat éreztem, mikor kikotorta az ideget a fogam belsejéből meg mikor a tűkkel tágította a gyökércsatornákat. De hangsúlyozom, hogy inkább csak kellemetlen volt mint fájdalmas.

4. Még utána is fájt a fogam, hetekig, de azt mondta a doki, hogy ez normális. Abszolút megérte, hiszen megmaradt a fogam! Ha sokkal jobban fájt volna, akkor is azt mondanám, hogy megérte.

2012. nov. 16. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!