Milyen drága az adrenalin, amit a fogorvos ad be?
Az ínybe fecskendezett érzéstelenítő lidocaint és adrenalint tartalmaz.
Általában a Lidocainhoz kevernek egy kevés adrenalint, ettől kb. négyszeresére nő az érzéstelenítő hatás.
Amennyiben a beteg szív-és érrendszeri megbetegedésben szenved, az adrenalint ajánlatos mellőzni.
Kedves 14. válaszoló! Az Ultracainhoz azért nem kell adrenalint keverni, mert az már tartalmazza azt. Ebben különbözik a Lidokaintól. Remélem, tudod, hogy az epinefrin meg az adrenalin ugyanaz.
Szerinted ha "szájsebészeti gyakornok" lennék, akkor 2 hétig csak érzéstelenítőket szívattak volna fel velem? :DDD
Közöm nincs a fogászathoz.
Egyébként pedig a kérdező azt írta, hogy mennyibe kerül az adrenalin. Erre mi írtuk, hogy adrenalint nem adnak, valószínűleg vmit félreérthetett.
Erre te írod, hogy adnak adrenalint helyileg.
("A többi válaszolónak: ADNAK ADRENALINT, de nem vénásan, hanem helyileg, mert csökkenti a vérzést, másrészt pedig megakadályozza az érzéstelenítő "kimosódását".
De szerintem léteznek a fogászoknak előre kevert mixek ezekből, így lehet eltérés az árban.")
Én erre írtam, hogy egyetlen egyszer nem szívtam fel adrenalint.
Most meg már azzal jössz, hogy hogy én vagyok a hülye, hogy nem tudom, hogy mi van az ultracainban, holott tegnap még te is csak feltételezted, hogy vannak "lőre kevert "mixek" a fogászatban.
Az, hogy az Algopyrinben van kukoricakeményítő, nem egyenlő azzal, hogy kukoricakeményítőt ír fel az orvos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!