Fehér lepedék van a nyelvemen. Mit tegyek? Tovább lent.
Egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő szájhigénia.
Először is menj el egy fogorvoshoz szűrésre és fogkő eltávolításra. Ez már is sokat segít majd.
Használj fogselymet mert a fogkefe a fogselyemhez képest nem sokat ér. Régen én sem használtam, ma már koszosnak érzem a szám ha nem használok.
Használhatsz szájvizet is.(Ne alkohol tartalmút)
DE elsőnek a legfontosabb a fogkőeltávolítás és a fogorvosi felülvizsgálat!!!!
A fogínygyulladást is sokszor a fogkő okozza. Nekem is az volt. Elmentem fogkő eltávolításra és kb. 2 hét után szép rózsaszínű és egészséges lett az ínyem és a nyelvem is.
A fogam meg legalább egy árnyalattal fehérebb lett ráadásként.
Tényleg ajánlatos lenne elmenned egy kezelésre.
Fogínygyulladásod van. A kellemetlen tüneteket fogmosással és szájvízzel nem lehet megoldani, csak pár órára elfedni.
A fogkőeltávolítás tényleg ajánlatos lenne és nem fájdalmas, és max. 10 perc az egész kezelés.
A fogkőeltávolítás amúgy is egy ajánlatos kezelés, amit nem árt 1-2 évente elvégeztetni, ha a doki is úgy látja, hogy szükség van rá.
A fogkő azért veszélyes mert a baktériumok melegágya, így a baktériumok a szájban könnyen és nagy mennyiségben vannak jelen, ami gyulladást, rossz szájszagot és lepedéket okoz, valamint a fogakat is tönkre teszik ezek a baktériumok. Ezért kell rendszeresen eltávolítani!!!
FONTOS!!!
Én is azt tanácsolom, hogy olyan szájvizet használj, ami nem alkohol tartalmú. Ezek nem jók a száj egészségéra nézve. A Listerin ép ezért NEM jó választás!!! Sokan azért veszik mert a reklámokban ezt nyomják.
ÉN a Colgate Szájvizet ajánlom Én is azt használom (Colgate Plax Sensitive - a rózsaszínűt)
itt egy link leírásokkal:
Ha elmentél fogkőeltávolításra(MENNY EL!), utána rendszeresen moss fogat(ne gyorsan, ne erőből, hanem alaposan) és legalább esténként használj fogselymet is fogmosás után(1-2 hét kell míg hozzászokik az ember). Eleinte nehéz némely fog közé bevinni(NE add fel) a selymet, de ha ráéreztél már könnyű lesz mint a fogmosás.
itt egy videó:
Fogselyemben vedd a legolcsóbbat és a viaszosat!(Rossmann-ban lehet kapni olcsón)
(a méregdrága éppen ugyanolyan mint az olcsó, smmivel sem tud többet)
És ha még ezenkívül szájvizet is használsz, a gondjaid megszűnnek majd és a fogaid is tovább maradnak egészségesek.
Azért írtam ilyen hosszan, mert Én is örültem volna egy ilyen tanácsnak sok évvel ezelőtt, amivel sok fogászati kellemetlenségtől megkímélhettem volna magamat.
De én sajnos nem kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!