Bölcsességfog miatt ínyfelvágás után mire ügyeljek?
Szia! :)
Nekem eltávolítottak már 2 bölcsességfogamat magánúton szájsebészeten. Ha nagyon profi szakembert akarsz, persze ha szükséged lesz rá, akkor ajnálom Dr. Seres Lászlót SZegeden. Nagyon jó fej ember és iszonyat tudása van.
Nézd, szerintem ez lepedék, ami ilyenkor természetes friss metszés után, de persze az is lehet, hogy étkezés következtében egy picit nem megfelelően tartod tisztán. Ha fájdalmas, akkor még a metszés miatt van, ha nem fáj, akkor pedig alaposan tisztítsd ki, ha kell szájvízzel, finoman fogkefével keféld körbe. A lényeg, mindig legyen steril közeli :) Amúgy elképzelhető, hogy egy idú után el kell majd távolítani, hiszen a bölcsességfogak s okkal hamarabb romlanak, mint a rendes őrlő fogak, ráadásul gyökércsatornájuk szabálytalan is lehet, s ez megnehezítené a gyökérkezelést, amennyiben az évek során szükség lenne rá. Illetve a felvágás sem mindig hasznos, nekem is körülmetszették, de aztán mindig begyulladt az ínyem a berakódott kajáktól és ki kellett szedni mert már genny volt körülötte. Jobbulást és kitartás% :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!