Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért nő ki ilyen korán a...

DBerni4 kérdése:

Miért nő ki ilyen korán a bölcsességfog?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 15 éves lány vagyok. Mindenhol azt olvastam, hogy a bölcsességfog 18 és 25 év között nő ki. Nekem 15 évesen már a két alsó bölcsességfogam kint van, az egyik felső pedig most fog kijönni, mert érzem, hogy hátul kicsit fáj az ínyem. Normális az, hogy ennyi idősen már majdnem 3 bölcsességfogam kint van? És másnak is volt ilyen ennyi idős korába? Amikor kinőttek akkor szerencsére csak egy kis minimális fájdalmat éreztem, gond nélkül és mindenféle beavatkozás nélkül kijött mind a kettő.
2012. aug. 1. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 17 éves vagyok és kint van mind a 4 bölcsességfogam. Kb. 1 év alatt jött ki az összes. Fogorvosom nem mondott semmit, hogy baj lenne. Csak vigyázz rá, mert könnyen romlik:)

2012. aug. 1. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Az a jó, ha korán kinő. Ha későn nő ki, vagy egyáltalán nem, az azért van, mert rosszul helyezkedik el. Ha jó irányban nőnek, akkor szerencsés vagy, és nem kell majd később kiszedetned. Én 26 éves vagyok és mind a 4-et ki kell műteni :S
2012. aug. 1. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Második vagyok, azt kifelejtettem, hogy eddig egy nőtt ki félig, többi egyáltalán nem.
2012. aug. 1. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!