Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen a 'hátsó' fogszabályzó?

Milyen a 'hátsó' fogszabályzó?

Figyelt kérdés
lehet h lesz fogszabályzom de nem olyan elől tappancsos azt mondta az orvosom annyira nem rondák a fogaim h olyan kéne hanem olyan lesz ha lesz h a szájpadlásomhoz simulva 1 fém ilyen ivben és a hátsó fogra vmi csavar... ez milyen pontosan vki lécci mondja el. képeket ha tudtok linkelni eszméletlen hálás lennék :) ja és ez akadályoz pl csokban ? köszii a válaszokat tapasztalatot ir irhattok akinek már volt
2009. júl. 19. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tagítócsavar (hyrax) véletlen?

[link]

Esetleg sima ívtágító:

[link]

Viszont a másodikat linkben lévőt nem biztos, hogy alkalmazzák magában, én úgy tudom, hogy azt cask fogszabival.

Az elsőket szokták fogszabi nélkül is. Ha olyat kapsz, akkor az első napokban akadályozni fogja egy picit a beszéded, és nem is kényelmes, picit nehézebb is megszokni, mint magát a fogszabit, de 1-2 hét alatt biztos, hogy megbarátkozol vele. :)

Szóval én hyrax-ra tippelek, de ha mégsem, akkor bocsi, hogy riogattalak ilyen csúnya képekkel. :D

2009. júl. 20. 02:05
 2/7 A kérdező kommentje:

huu köszi a választ meg a képeket. de fogalmam sincs :D

azt mondta a fogorvos h csak egy ilyen fémiv lesz, de az teljesen hozzásimul a szájpadláshoz és észre se lehet venni.... hát remélem nem ilyen lesz mint amit mutattál:D

2009. júl. 20. 11:31
 3/7 A kérdező kommentje:
bár a 2. az néz ki ugy... de ha magában nem lehet akkor mégsem?! nemtudom de azér köszi még1x :)
2009. júl. 20. 11:34
 4/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy kivehetős lesz? Mert akkor az olyan, mint nekem most az éjszakai. Ezt akkor alkalmazzák, amikor nem kell állandó (vagyis az az előre felragasztott "tappancsos"). A fém ív a fogakon van elől, a szájpadláshoz pedig a többi része simul. Ez semmiben sem akadályoz, bármikor ki lehet venni, de napi min. 10 órát kell hordani, vagy többet.
2009. júl. 20. 13:14
 5/7 anonim válasza:
Sziasztok,Kérlek ha valakinek van tapasztalata erről a hyrax tágitorol irja meg... nem tudom eldönteni hgy bevállaljam e.És neten sehol nincs róla semmi...
2010. jún. 21. 20:29
 6/7 anonim ***** válasza:
A hoxa-n van egy fogszabályzós topik, ott volt valakinek, ha jól emlékszem, de nem tudom, hogy még fórumozik-e.
2010. jún. 21. 20:31
 7/7 anonim válasza:

3 napja kaptam meg hyraxomat:D

Sima ügy... először kicsit fura volt de már beszélni és enni is tök jól tudok.

Naponta húzni kell, ilyenkor egy 10 percig kellemetlen de utána semmi gond.

2010. júl. 8. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!