Milyen lesz, ha elkezd romlani a fogam a korona alatt?
Figyelt kérdés
Lecsiszolták egy fogamat, és koronát tettek rá. Hallottam sokfelől, hogy korona alatt hamar romlik a fog. Nekem olyan romlandóak a fogaim, hogy évente kb 4-5 új lyuk keletkezik rajtuk (pedig ápolom őket...).
Szerintetek mennyi idő, mire elkezd romlani a fogam a korona alatt? És az mennyire fog fájni? Valamiért úgy gondolom, biztos nagyon fájdalmas lesz, elvégre el van zárva a fog mindentől, rajta van az az izé...
Szóval akinek volt már ilyen, megírná, milyen volt?
Nem kéne romlania korona alatt. A külső behatások (étel, szájban mindenféle) romlik a fog, gondolom, a korona meg megvédi. Nem hinném h csak úgy elkezd romlani ha jól meg van csinálva.
Nekem volt h bénán rakták fel. Akkor idővel leesik a korona. De ha már ki van idegelve a fog, akkor nem fáj.
2012. aug. 2. 10:55
2/11 anonim válasza:
Koronát kizárólag úgy raknak fel, hogy előtte gyökérkezelik a fogad. Az neked utána nem fog fájni. Az, hogy romlik-e... Nem tudom.
2012. aug. 3. 08:51
3/11 anonim válasza:
2. nem feltétlen gyökérkezelik. nekem 4-re tettek régebben egymás mellett koronát és közülük 1-et vagy kettőt gyökérkezeltek csak. de egyetlen fognál lehet h mindig gyökérkezelik.
2012. aug. 3. 12:58
4/11 A kérdező kommentje:
Nem gyökérkezeltek. Tudtommal, nem kell.
És mindenkitől azt hallom, elég nagy az esély rá, hogy korona alatt elkezd romlani a fog. Tudom, hogy elvileg nem kéne, de gyakorlatban rengetegszer hallom - hogy gyorsabban és könnyebben romlik, mint alapvetően. Ezért aggódom.
Remélem, ír valaki, akinek volt már ilyen, és el tudná mesélni, milyen volt, mennyire fájt, hogy vette észre stb.
2012. aug. 3. 18:06
5/11 anonim válasza:
első és a harmadik voltam. egyszer tettek fel bénán koronát, ami aztán leesett, utána megint feltették, megint leesett, aztán egy darabig úgy maradt a fog, romlott tovább, de nem fájt. igaz, azt gyökérkezelték is előtte. nekem ennyi tapasztalatom volt.
2012. aug. 3. 22:24
6/11 anonim válasza:
Nem kell gyökérkezelni a koronához. Viszont ha megfájdul a fog a korona alatt, lehet azon keresztül gyökérkezelni.
2012. aug. 14. 15:28
7/11 anonim válasza:
Nekem két évig bírta... Mondjuk bénán rakták fel, be is gyulladt alatta, ki is kellett húzni a fogam..... Viszont ha jó fogorvos csinálja, akkor nyilván több ideig bírja. Nekem most jön a fogbeültetés egy normális fogorvosnál! :)
2012. szept. 1. 22:39
8/11 anonim válasza:
Két hete húzták ki :(
Gyökérkezelt volt, és kb 10 év után lejött cakkumpakk a koronarész, benne a fogrésszel, töméssel..
Sajnos a gyökérkezelt gyökérrész már ketté volt válva és a doki azt mondta erre már nem lehet semmit rárakni.
Uh. kihúzták,viszont most akkora hely van a helyén hogy nem tudok rágni, a másik oldali fogaim meg már lassan kikészülnek- kicsit érzékenyek.
Én a fogbeültetésen gondolkodnék,de nagyon drága ill. Egerben nem tudom ki mennyiért csinál :(
Szal nemtom hogy fogok enni,de ha szerencséd van neked is tart 10 évig...
2012. nov. 10. 12:05
9/11 anonim válasza:
Nálam jobb alul, hátul volt egy 4 tagú híd, elöl kettő, hátul 1 fogra rögzítve (egy fogközt töltött ki). Ezt a hidat 8 év után kellett cserélni, mert a két első fog amire ragasztva volt, teljesen tönkrement, hátsónak viszont szinte semmi baja nem volt. Gumicukor rágásakor, csak azt vettem észre, hogy elöl megemelkedik a híd, aztán visszacuppan. Reménykedtem, hogy csak a ragasztó engedte el de sajna nem így volt, levétel után, elöl csak az ínyig tönkrement fog maradt a számban. Ebbe gyökérkezelés után, csap került, és egy új 4 tagú híd. Fogtechnikus azt mondta, hogy kb ez is 8-10 évet fog kibírni. Nem értem, miért nem lehet úgy megcsinálni, hogy teljesen megvédje a fogat. Ráadásul ezzel egy időben a másik oldalon is csináltak nekem hidat, és gyanús, hogy most azt is cserélni kell. Van, hogy éjszaka erősebben ráharapok és pár másodperig fáj, valamint fogmosáskor erősen vérzik az egyik fognál amire ragasztva van.
2013. dec. 29. 09:00
10/11 anonim válasza:
Úgytudom,a rágógumi(így a gumicukor is!) egyik legnagyobb ellensége a koronának!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!