Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogínygyulladás? Második...

Fogínygyulladás? Második napja fájdogál bal oldalon, kb. középen a fogínyem.

Figyelt kérdés

Tegnap még azt hittem, hogy talán a fogam romlott el (meg is ijedtem rendesen, mert rettegek a fogorvosoktól. :$), viszont mára már egyértelmű, hogy az íny, mert picit fel is dagadt, és jobban körülhatárolható a fájdalom (inkább bizsergés igazából) helye.

Mit lehet tenni, hogy minél hamarabb elmúljon?

Ugye nem feltétlenül biztos, hogy romlik a fogam, és az okozza?

Nem emlékszem, hogy megszúrtam volna, de nem kizárt...

2012. júl. 26. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha fáj az ínyed, vérzik és pirosas is kicsit akkor az fogínygyulladás. Ne vegyél semmilyen fogkrémet meg egyéb hülyeségeket, amitől tuti jobban leszel az a Tantum verde szopogató tabletta. Nagyon jó torokfájásra, meg hát mindenféle dolgokra. De fogínygyulladásra főleg! Azon az oldalon szopogasd ahol fáj. Ha nem múlik el akkor fogorvos, akár tetszik akárnem! Ha halogatod annál rosszabb lesz. De, ha azok a tünetek megvannak amit fentebb írtam akkor Tantum verde és jól leszel! Jobbulást kívánok!
2012. júl. 27. 11:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Fogkő is okozhatja a fogínygyulladást...
2012. júl. 27. 12:55
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, fáj az ínyem, piros, és fogmosásnál vérezni is elkezdett.

Ma reggelre kicsit jobb lett (gondolom azért, mert a gyulladás este mindig rosszabb), és így a tükörben meg tudtam nézni rendesen: van ott egy seb, beleharaptam oldalt a számba. Így utólag már emlékszem is rá.

Mondjuk nem csak ott volt bedagadva, de gondolom, hogy az "hatott ki" talán a lentebbi részre is.

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom beszerezni ezt a szopogatósat, hátha tényleg segít.

Fogorvoshoz úgyis készültem már kontrollra, de azért nagyon-nagyon remélem, hogy nem kell ezzel semmit sem csinálni majd. Tudom, hogy gyerekes ez a pánik, ami van nekem a fogorvostól, nem is értem, miért, de mégis... :(

Fogkövet próbáltam nézni, de nem látom, hogy lenne... Persze nem feltétlenül ismerem fel. :D

2012. júl. 27. 13:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én fogorvosom a kamillateás öblögetést ajánlotta.
2012. júl. 27. 19:08
 5/9 anonim ***** válasza:
A fogíny alatt megbúvó fogkő az igazán veszedelmes ellenség, leginkább azért, mert nem vagyunk tudatában létezésének.Szóval ha nem látod,az még nem jelenti azt,hogy nincs... Mindenkiben van kisebb nagyobb félelem a fogorvostól,nem vagy csodamadár emiatt kérdező!!:D Akiben egy csepp félelem sincs az hazudik:P
2012. júl. 27. 19:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy bennem sok csepp van. :P

Alapvetően az orvosoktól amúgy, de a fogorvos a legrosszabb. :D

2012. júl. 27. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor bevan elég rendesen gyulladva az ínyed. A Tantum verde rendbe fogja hozni ne aggódj! Már ma vegyél egyet! Jobbulást!
2012. júl. 28. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Majd szopogasd ott amelyik oldalon fáj! Seperc alatt rendbe fogja hozni.
2012. júl. 28. 10:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat!

Sőt, már javult is, most épp semmi fájdalmat nem érzek. :) Napközben eleve jobb szokott lenni, de már itt az este, és még mindig nem fáj. :) Talán javul. :)

2012. júl. 28. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!