Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon fáj az injekció?

Nagyon fáj az injekció?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és van még egy csomó tejfogam. Az egyik lyukas de még sosem volt amúgy baja egyiknek sem. És majd most megyek a héten fogászatra. Hogyan zajlik egy tejfogtömés? Nagyon fáj az injekció? Egyébként magánhoz megyek.

2012. júl. 21. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
tényleg kihúzza és általában a tejfogat szuri nélkül húzzák.Legalábbis itt... Nem kellemes.
2012. júl. 21. 21:05
 2/9 anonim válasza:
100%
Ne hallgass rájuk! Nekem 2 tejfogamat húzták ki, mert nem volt alatta maradandó, és beinjekciózták mind a kettőt két helyen, és maga a szuri nem fáj, csak érzel egy pici szúrást, de tényleg semmi az egész. Maga a foghúzás sem lesz fájdalmas, az már nyilván kellemetlenebb, de csak azt a 2 másodpercet kell kibírni és annyi!:) És nem fogod összesz*rni magad, nyugi, nem lesz semmi gond! Még mindig jobb, ha tejfogat húznak, mint maradandót!:)
2012. júl. 21. 21:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi:) Csak nekem annyi. hogy 10 fogam esett még ki...
2012. júl. 21. 21:19
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

De most miért kell lepontozni? Az igazat írtam. Ha kulturáltan körülírom, mint az utánam válaszoló, az mitől lesz hasznosabb? Ugyanazt írta mint én, csak másképp.

Ha azt akarod hallani, hogy „Ugyan! Semmi az egész! Nem fog fájni!” – akkor anyukádat kérdezd meg, ő ezeket fogja mondani. Minket nem azért kérdezel, hogy az igazat mondjuk?

• Ha 14 éves korban nem esett még ki a tejfog, 99%-os esélyed van rá, hogy a fogorvos eltávolítja (belenyúl a két ujjával a szádba, és kihúzza/kitöri [nem tudom szebben mondani]), hogy elősegítse a maradandó előbújását.

• Mivel a tejfog nem gyökérrel rögzül az állkapocsba, csak az íny tartja, semmiféle extra erőkifejtés nem kell a kihúzásához, és semmifajta extra fájdalommal nem jár az eltávolítása. Ha volt már lötyögős fogad, amit kitoltál magadnak, akkor tudhatod.

• Ebből kifolyólag, ha nem muszáj, nem adnak érzéstelenítőt, hiszen egyrészt lehet rá valaki érzékeny, kockázatok léphetnek fel a használata közben, gyermeknek érzékenyebb az idegrendszere stb. Másfelől az injekció olykor fájdalmasabb lehet, mint a tejfog kiszedése; ha mindezeket összevetjük, max elegendő egy kis Lidocain spray befújása a szájüregbe, de még ez is felesleges: keserű, két órán át nem tudsz rendesen nyelni, folyik a nyálad tőle, mint a veszett kutyának stb.

Túl van ez minden szempontból ragozva. Ha vadállat a fogorvos, és nem érti a szakmáját, akkor bizony az injekció fájdalmas is lehet. Én jártam úgy, hogy húzás előtt valami ideget úgy talált el a tűvel, hogy három hónapig! fájt az állkapcsom, mintha eltörték volna. Szar helyre szúrta, és maga a szúrás is rettentően fájt.

Ez az igazság. A többi duma csak bullshit.

2012. júl. 21. 23:07
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha már nő alatta a maradandó fog akkor csak kilökik.Nekem ezt injekció nélkül csinálták csak befújtak csillapító sprayt a számba és kilökték.Amúgy akkor fáj picit a szuri ha metszőfog környékére szúrják ott csontos az íny.Ha hátrébb a lágy részben szúrják csak egy csípés.Amúgy meg sima tömés fájdalomcsillapítóval fájdalommentes.De ha van kérdésed a dokihoz mit szabad és mit nem tömés után akkor szuri ELŐTT kérdezd meg mert szuri után nem beszélhetsz pár órát mert elharaphatod a nyelved.
2012. júl. 21. 23:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. júl. 21. 23:42
 7/9 anonim ***** válasza:
töméshez nem adnak nálunk injekciót (legalábbis nekem nem adtak...)
2012. júl. 22. 18:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Először is: jól teszitek, hogy magánhoz mentek.

Ha jól emlékszem, nekem injekció beadása nélkül tömték a tejfogamat és abszolút nem fájt.

Ha maradandó fogat tömtek, ott mindig kaptam injekciót (ami egyébként nem fáj, inkább csak kellemetlen érzés) és úgy lezsibbadtam, hogy nem éreztem semmit. Amikor maradandó fogat húztak, ahhoz is kaptam injekciót és ott se éreztem fájdalmat, viszont a hangok borzasztóak (nyekergés meg cuppanás, amikor kihúzzák). XD

A lényeg, hogy ne félj! Én nagyon be voltam szarva a fogorvosoktól (mint sok más ember), de alaptalanul. Egy ügyes fogorvos (és a magánok ügyesebbek szoktak lenni, jobban odafigyelnek a betegre, mentik a menthetőt, stb!) fájdalommentesen megcsinál akármit :) Hidd el, tudom mit beszélek, sok fogamat fúrták + szájsebészetet is megjártam és élek és virulok :D

2012. júl. 22. 23:53
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2012. júl. 23. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!