Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fóbiám van, mit tegyek?

Fóbiám van, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon fáj az egyik rágófogam.El szeretnék menni fogorvoshoz hétfőn,mert hétvégén sajnos nincs fogászat.De nagyon félek az injekciótól!Rettegek!Nem a fogorvostól félek,mert oda rendszeresen járok,és amikor csak lehet kibújok az érzéstelenítés alól.Akárhány fogam van tömve,mindet szuri nélkül csináltattam.Régebben volt egy új fogorvosunk a körzetben,és annyira fájt,amikor beadta az injekciót,hogy az kimondhatatlan!Azóta rettegek!Igaz,azóta fogorvost is váltottam.Kb egy hónapja töméscserém volt,és mielőtt elkezdte csinálni,készítette az injekciót:de én azt hazudtam,hogy gyökérkezelve van,ezért úgysem fog fájni,csakhogy ne kelljen beadnia...Azt mondta,ha egy icipici fájdalmat is érzek,azonnal szóljak,mert akkor kénytelen beadni.Nagyon fájt ahogy fúrta,de inkább tűrtem,minthogy megszúrjon.Most rá egy hónapra hogy felbojgatta a fogamat,baromira elkezdett fájni,szerintem begyulladt.Mostmár tudom,hogy gyökérkezelés lesz a vége,és szurit is fogok kapni!De nagyon írtózok!Félek emiatt elmenni,mert egyszerűen csak az jár a fejembe,hogy megszúr,recsegni fog az ínem,és még a könnyem is kicsordul annyira fog fájni!

Nincs más megoldás érzéstelenítésre? Hétfőig mit kezdjek ezzel a fogfájással?( Nincs pénzem ügyeletre menni) 21/L

2012. máj. 4. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát aki nagyon fél ezektől azoknál magánklinikákon lehetséges az altatás, amit biztos kizárhatunk nálad, mert ha ügyeletre bemenni sincs pénzed akkor erre biztos nem lesz. Mellé neked relatíve sürgős beavatkozás kell, altatásnál pedig teljes egészségügyi állapotfelmérés szükséges, mert komoly mellékhatásai is lehetnek a dolognak, arról nem is beszélve, hogy altatás után bent kell tartaniuk egy napot.

Tudom, könnyű mondani, de próbálj meg nem annyira félni. Én is fogtam már ki pocsék fogorvost, utána inkább érzéstelenítő nélkül húzattam ki a fogam(igaz, hogy csak tejfog volt), manapság már semmi problémám ezekkel. Szólni kell a dokinak, hogy rossz tapasztalat miatt nagyon félsz, adjon Lidocain sprayt és óvatosan dolgozzon. Illetve ha nagyon pánikolsz felhívhatod, hogy bevehetsz-e előtte valami gynge nyugtatót, a tudta nélkül viszont ne kísérletezz ezzel, mert ki tudja reakcióba lép-e a gyógyszer azokkal amiket ő ad be.

Hétfőig pedig kénytelen leszel fájdalomcsillapítót szedni.

2012. máj. 4. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne aggódj már most ezen.

Ha jó a doki akkor be tudja adni szinte fájdalom nélkül. Hátul meg mégannyira nem fáj a szuri. Csak 1 kicsit kellemetlen.

2012. máj. 4. 20:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát amikor egyszer voltam a közeli nagyvárosban ügyeleten,szó nélkül beadta az injekciót,mint egy állat,és meg sem kérdezte melyik fogam fáj,kihúzott egyet!Aztán nem múlt a fájás,kiderült,a bölcsességfogam nyomta a fogsoromat.Majd ki kellett szedni szájsebészeten.Azóta hálistennek szépen összehúzódott a rés,és a nyelvem sem fér közé,így nem venni észre a hiányt.Ezért fizettem anno 15 évesen 3ezret az ügyeleten.Ezért nem is pocsékolok rá pénzt,mert tudom mostmár így 6 évvel később még drágább,és még mindig ugyanaz az őrült fogorvos van ott!Ez a fogorvos,akihez járok,nagyon jó,és kedves.A környéken mindenki szereti,mert minden fogat megment,ami csak menthető,és kíméletes.A felesége pedig az asszisztens,aki egy tünemény.Mindig dícsér,amikor ott vagyok,hogy milyen szép vagyok,stb.(Ezzel már megnyugtat:) De az előző tapasztalat miatt nagyon parázok a szúrás miatt!Ha már csak az injekcióról beszélek,rendesen szédülök!
2012. máj. 4. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

az én fogorvosom hipnózisban is végez kezelést... kérdezd meg hogy altatást vagy hipnózist vállal-e.

- nem gúnyolódásból írom, tényleg!!! -

2012. máj. 7. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!