Érzékeny a fogam, de nem lyukas. Ilyenkor mi a teendő?
Lehet, hogy felmaródott, felpuhult a fogzománcod. Először sürgősen is keress egy másik fogorvost, utána vegyél olyan fogkrémet, ami megvédi az eróziótól (Pl. Sensodyne Pronamel), és kerüld a savas ételeket-italokat. (Kóla, sűrű gyümölcslék, stb.)
De az első egy normális fogorvos legyen, mert én is csak tippeket írtam, így nem lehet megmondani, mi a gond.
Hányni sem szoktam.:)
Első hozzászóló megkérdezhetem hogy a másik fogorvos mit tudna vele kezdeni? Mert akihez járok ő alaposan megnézte és azt mondta hogy nincs gond vele.
Egyébként ha sensodyne vel mosok fogat attól elmúlik, vagy feltétlenül menjek el másik fogorvoshoz?
Ha érzékeny a fogad, akkor nem lehet minden rendben vele, ez azt hiszem evidens. Egy egészséges fog (+íny) nem lehet ennyire érzékeny. Ha a fogorvos nem ismeri az okát, és még tippje sincs, akkor valamit nem jól csinál.
A fogkrém az enyhe felmaródás okozta kárt enyhítheti, és megelőzi a további problémát. De mivel láttatlanban nem akarok felelőtlen tanácsokat adni, mindenképpen menj el egy másik fogorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!