Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van egy begyulladt fogam és...

Van egy begyulladt fogam és van egy csomó az arcomnál ami fáj? Mi lehet ez? Lent.

Figyelt kérdés
Itt oldalt az arccsontom alatt van egy ilyen csomószerű valami ami fáj ha megnyomom. :S És azt hallottam hogy a guylladt fogtól is lehet, de nagyon félek, hogy valami más. :S Szerintetek?
2012. júl. 18. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Biztosan a nyirok csomód durrant be. Az azt jelenti, hogy gyulladás van a szervezetedben. Hideg vízzel borogasd be, és minél előbb menj a fogorvoshoz.
2012. júl. 18. 18:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez begyulladt fognál gyakran előfordul.Feltétlen kezeltesd a fogad és ez is eltűnik.Minél előbb mert megnőhet a csomó és felpüffed az arcod.
2012. júl. 18. 18:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Áááá, hát köszi a válaszokat. Azt hiszem, holnap eltudok menni. Csak az a baj, hogy nagyon félek. Meg én úgy tudom ha be van gyulladva, akkor nem tud vele nagyon semmit csinálni. :S
2012. júl. 18. 19:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Holnap menj el mert először elküld majd a doki panoráma röntgenre.Azt megcsináltatod,és akkor pénteken visszamehetsz és nem kell egész hétvégén szenvedned:)
2012. júl. 18. 19:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Röntgen? :S Az meg minek? Na jó holnap már elmegyek az biztos. Csak félek. :((
2012. júl. 18. 20:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Amúgy meg szerintem ezt már ki kell venni. De nem biztos. :S Huh, nagyon ideges vagyok miatta.
2012. júl. 18. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
A röntgen azért kell mert lehet hogy megmenthető a fogad gyökérkezeléssel.A doki így látja hogy mekkora a gáz.A legvégső esetben fog húzni ha már semmilyen kezeléssel nem menthető meg a fogad.Én azért valószínűsítem hogy gyökér kezeli a fogad.Bár nem vagyok fogorvos.De így nem lesz hiányos a fogsorod:) Nem kellemes egyik dolog se de kapsz fájdalomcsillapító injekciót.Ha jól megy nem is fog fájni a kezelés.
2012. júl. 19. 21:27
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Az van, hogy hétfőn kell visszamennem, mert kiveszik, de az a baj, hogy nagyon fáj ez a csomó és az arcom nincs feldagadva, de a csomón érzem, hogy mintha nagyobb lenne és kemény. Hétfőig nemtom hogy bírom ki! :(
2012. júl. 21. 01:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Fájdalomcsillapító én algo flex fortet szoktam bevenni az jó a fájdalomra,gyulladásra de mégse egy erős gyógyszer.A csomó az általában ha nem gennyes,keményedik mert a gyulladás elzárja a nyirokcsomókat.Amúgy a húzás végén (utolsó fél perc mielőtt kijön a fog)számíts fájdalomra mert a gyulladt íny teljesen nem érzésteleníthető sajnos.De amint kiveszik a fogat.Kiveszik a fogat és pár napon belül a csomó eltűnik szép fokozatosan.
2012. júl. 21. 16:01
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi. :) A fájdalomcsillapító az nem hatott. A fogam nem fáj egyáltalán, csak fel van dagadva az ínyem, hanem a csomó fáj valamennyire. :S :(

De nekem nem mondott semmit az orvos. Nem kellett volna elküldenie egy rendes orvoshoz, hogy csináljon velem valamit?

És én úgy tudom, hogy ki se vehetik olyankor ha be van gyulladva. Vagy azt hihette az orvos, hogy hétfőre elmúlik? :O

2012. júl. 22. 03:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!