Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen érzés a fogszabályzó?

Milyen érzés a fogszabályzó?

Figyelt kérdés

Kb. egy hét és felrakják a fölső fogsoromra. Eléggé össze-vissza állnak, egyszerűen elképzelni sem tudom hogy hogy fog rajtamaradni...

Tapasztalt emberektől kérdezném, hogy:

-milyen érzés az, amikor fölrakják ?

-mennyi ideíg fáj utánna, hány nap kell ahoz hogy megszokjam ?

- mit egyek akkor, amikor fáj ?

15/F, ezt azért írom le mert lehet hogy teljesen más érzés egy felnőtt számára, és a technikájában is lehetnek eltérések. ehez nem értek.

2012. júl. 14. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kb ugyanilyen idős koromban rakták fel egy fél évre, amikor felrakják az még egyáltalán nem fog fájni, csak amikor már fent lesz egy idő után eléggé kellemetlen lesz, baromi lüktetést fogsz érezni, olyan lesz mintha ki akarna esni a fogad, ha szilárd táplálék ér hozzá még a könny is kicsordulhat a szemedből, hidd el tapasztalatból beszélek, az elején csak pépeset vagy levest egyél, 3-4 nap tuti kell amíg hozzászoksz, utána csak amikor havonta visszajársz húzásra akkor lesz kellemetlen, de korántsem annyira mint az elején!

Remélem tudtam segíteni, amúgy nem annyira vészes nyugi, a szépségért meg kell szenvedni ;)

22/F

2012. júl. 14. 09:51
 2/12 anonim válasza:
100%
Jó igen tényleg fáj, :D de azért ennyire nem vészes, nem kell megijedni :) hamar fogod látni a változást de az nem azt jelenti, hogy hamar le is veszik. én krumplipürét ettem hekkel mert az ilyen puhább + joghurt. és semmit amihez a fogaim kellettek XD
2012. júl. 14. 09:55
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ha beveszek valami fájdalom csillapítót, akkor az jó ellene ? Otthon panadol és algo-flex van, fejfájás ellen mindkettő használ.
2012. júl. 14. 09:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

hello:)

nekem már 2 éve volt,h felrakták de még mindig emlékszek..

nekem az első két hét volt a szörnyű krumplipürén és tejbegrízen éltem:/

és sajna azt kell mondjam nem segít a fájdalomcsillapító,mert ez nem olyan fájdalom,mint mikor a fejed fáj,nekem rettentő érzékenyek lettek a fogaim még összezárni is kín volt:/

egyébként fölrakás közbe semmit se érzel,csak hogy kezek vannak a szádba xddd

am ragasztóval rakják szóval nem kell félni,hogy leesik:D

de am vigasztalás:nekem gyönyörű lett a fogsorom:)

és nekem alső-felső volt + 4 fogam kihúzták,szóval no para

15L amikor megkaptam a fogszabit:13L

2012. júl. 14. 13:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van, 9 hónapja és hasonló dolgokat éltem át.

Nekem azt tanácsolta a fogorvos, hogy hideg vizzel öblitsek, ha nagyon fáj. Néha bejött. :)

17/L

2012. júl. 15. 19:32
 6/12 anonim válasza:
100%
Közel sem nevezném ezt fájdalomnak, egy kicsit rossz érzés olyan mintha minden fogad mozogna és ki akarna esni de nem fáj csak feszül. Másnap már simán tudtam rágni 3-4 nap után meg már harapni is. Kb 1,5 hét alatt pedig teljesen megszoktam és már észre sem vettem, hogy a számban van. Amikor húztak rajta, akkor pár órán keresztül feszült egy kicsit de enni tudtam. Túl fogod élni :) Ja és én 13 éves voltam.
2012. júl. 16. 15:44
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Holnap kiderül hogy milyen, már várom is meg nem is :D
2012. júl. 16. 16:19
 8/12 A kérdező kommentje:
kb. 3 órája van fönt és simán ettem vele szilárd kaját is, most még nem fáj, csak kicsit húz. Az a kellemetlen érzés amiről írtatok, az nálatok csak később jött elő ?
2012. júl. 17. 12:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az attól is függ mennyire húzta meg a doki, lehet most még lazábbra vette, hogy megszokd ;)
2012. júl. 17. 19:10
 10/12 A kérdező kommentje:
a-a, most már fáj xD Végígpróbáltam a dolgokat, phlogosol(szájfertőtlenítő), panadol nem használnak... egyedül a hideg víz, de az sem sokáíg, egy perc és kezdi :D Ha ilyen későn jött, szerintem hamarabb is múlik el. Egy problémám viszont van vele, és ez szerintem nem normális: a hátsó rögzítő gyűrűt nagyon nehezen tudta rápaszírozni a fogamra, és most kicsit lelóg róla. Ettől nem tudom rendesen zárni a szám, és ha evés közben véletlenül megpróbálom hátul megrágni a falatot, akkor ez a fém beleáll az alatta lévő fogamba, ami nagyon kellemes érzés. (nyílván nem áll bele, csak erősen nekikoppan, és ez fáj)
2012. júl. 17. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!