Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog tömés, vagy húzás?

Jayme kérdése:

Bölcsességfog tömés, vagy húzás?

Figyelt kérdés

A kérdésem amint a címben is említett jobb alsó bölcsességfogam lenne. Kívülről, oldalról lepattant róla egy kis darab, de így is ép a fog, hideg, meleg, és mindenféle dologra normálisan reagál (mint eddig, vagy mint a többi ép fogam). A kérdésem az alábbi lenne, hogy jövő hét szerdára kértem időpontot, és mire számíthatok? A fog elég hátul van (igaz, nem hiába a leghátsó, mivel bölcsesség fog). Esetleg tömni lehetséges-e, vagy húzást javasolja majd a fogorvosom? A tömés, esetleg lecsiszolást túl élném, de a húzástól már most az égnek áll a szőr a hátamon, irtózok tőle. Kérem válaszoljon, előre is köszönöm.

ui.: a letört darab nem nagy, csak zavaró hogy letört, és szeretném a bajt megelőzni, mielőtt gyulladás, vagy hasonló dolog lenne.

2012. júl. 13. 10:16
 1/10 anonim ***** válasza:
a bölcseeségfog egy csökevényes fog, nincs funkciója, csak a gond van vele. Sokkal hamarabb tönkre megy mint a többi fog mivel nincs rendes fogzománca. inkább húzasd ki jobban jársz vele, le van vele a gond örökre. nekem mind a 4-et kimütöték egyszerre mert ki sem fértek volna, és akkor mondták ezeket az infokat róla.
2012. júl. 13. 10:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Ugyan olyan fogzománca van, mint a többinek, ugyan tényleg nem a legértékesebb fogunk, de híd pillérnek még használható. Ha meg van a szemben lévő 8-od, tehát a felső bölcsesség fogad, amivel érintkezik, úgy minden esetben a tömést javasolnám.
2012. júl. 13. 10:26
 3/10 A kérdező kommentje:
igen, ilyeneket már olvasgattam itt, elég sok témát megnéztem, nincsen jelentősége, stb. De én alapból is félős típus vagyok, meg a fognak sincsen semmi baja konkrétan, csak 1 picurka darab van belőle letörve. Esetleg lecsiszolás, polírozás vagy hasonló szóba jöhet ilyen esetben?
2012. júl. 13. 10:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, előtte, felette meg van minden fog. Köszönöm az eddigi válaszaitokat
2012. júl. 13. 10:28
 5/10 anonim ***** válasza:
kérdezz meg egy fogorvost lehet-e vagy Ö mit javasol, lehet hogy most nincs még baja de hamarosan lesz, mivel hamarabb tönkre megy mint a többi.
2012. júl. 13. 10:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van tömött bölcsességfogam. Nem is akarták kihúzni.
2012. júl. 13. 10:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a fogorvos tanácsára hagyatkozz. Bár szerintem mindenünk azért nő mert kell valamire, ha úgy ítéli meg, hogy menthetetlen, vagy később sok gondot okozna, ezért inkább kihúzná akkor is fogadd el a javaslatát. Ő a doki, ez a szakmája, biztos jobban tudja mint egy átlagember :)

Sok szerencsét jövő szerdára.

2012. júl. 13. 10:33
 8/10 anonim válasza:
Én egyszer úgy mentem le a fogászatra, hogy akármi legyen én betömetem, mert eléggé tartok a foghúzásoktól. A doki azt mondta hülyeség betömni... kihúzta. De örülök is neki! Nekem egyáltalán nem fájt és legalább már nem szenvedek vele. :)
2012. júl. 13. 10:37
 9/10 A kérdező kommentje:

Van egy weboldal, ahová ugyan ezt a problémámat felvázoltam, és ott is sok kérdés van, mint itt, csak ott a kérdésekre egy doki válaszolgat. Ott az alábbi választ kaptam:

"Abban az esetben, ha a fog teljesen áttört, nem fedi íny és megfelelően lehet izolálni, akkor nagy valószínűséggel a fog hiányzó részét fel fogja építeni a kezelőorvosa, vagy elpolírozza a sérült felületet. (Fontos megtalálni, hogy mi okozhatta a zománc sérülését!)"

Vélemények? Ez mit takar magyarul? :) Köszi előre is a válaszokat

2012. júl. 13. 12:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Holnap kell vissza mennem, elvileg be fogja tömni, csak multkor nem mert bele fogni a dologba, mert 3 hetes szabira ment és utolsó nap voltam ott, és mondta hogy még nem tudja hogy gyógyszeres tömés, vagy elsőre be tudja-e tömni. Ezért holnap kell vissza mennem, mire számíthatok? Bölcsességfog tömésről valakinek bővebb infó?
2012. aug. 22. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!