Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért van ez a fogammal?

Miért van ez a fogammal?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok. A bal és a jobb hátsó fogamban van egy fekete pötty,vagyis lukas,nem? 1 nap csak este mosok fogat,hogy ne lukadjon tovább (vagy ilyen nincs? mindig lukadni fog?) mossak többször fogat? tejet nem szoktam inni.Jó lenne ha innék? és ha igen az miért lenne jó?

vélemények??? :)

2012. júl. 10. 17:39
 1/9 bibus26 ***** válasza:
Napi 2x kell fogat mosni!A tej a benne lévő kálcium miatt jó a csontoknak,nem csak a fognak.Ha 13 évesen már ennyi lyukas fogad van,érdemes lenne a fogorvossal megbeszélni a teendőket.
2012. júl. 10. 17:47
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi! De csak kettő van abba is csak egy kicsi lyuk,de nem is értem hogy mér...
2012. júl. 10. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Talán pont azért, mert naponta egyszer mosod a fogad. Legalább kétszer, de inkább többször kellene. Túl sok cukros étel/ital fogyasztása se tesz jót neki. Keress föl egy fogorvost, mert ez már csak rosszabb lesz. Most még egyszerűbb helyrehozni, mint később.
2012. júl. 10. 18:17
 4/9 A kérdező kommentje:
de fogorvos betömné nem??? én attól meg félek hogy fáj.
2012. júl. 11. 12:44
 5/9 bibus26 ***** válasza:
Max. az érzéstelenítés fájhat egy kicsit.Ha azt a pici lyukat nem tömik be,később ki kell húzni.Az sem kellemes,hidd el!
2012. júl. 11. 13:02
 6/9 A kérdező kommentje:
tudom... az érzéstelenítőtől félek,nagyon szar,eleve retteget a szuriktól mikor kapunk oltást is utána mindig rosszul leszek... :/
2012. júl. 11. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha még pici a lyuk, nem ad érzéstelenítést a doki, mivel nem érinti az idegeket. Vagyis nem fáj a fúrás, csak a hang szörnyű. Úgyhogy menj el minél előbb. :)

Amúgy lehet az a fekete elszineződés vagy fogkő is, de bízd a fogorvosra, hogy ezt eldöntse.

2012. júl. 11. 18:29
 8/9 A kérdező kommentje:
hát, rendben
2012. júl. 11. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Mikor először adtak érzéstelenítőt nagyon "beszartam" mert mindig azt hallottam hogy, nagyon fájdalmas de egyáltalán nem fájt. Szerintem menj el fogorvoshoz és nézesd meg, ha lukas így is - úgy is betömik és talán jobban jársz. Valószínű ha nem tömikbe akkor csak jobban fog lukadni, mélyebb lesz és fájdalmasabb lesz a tömés és maga a fog. 15 éves leszek kb. 2hónap múlva és nincs se tömött se lyukas fogam. Szedd össze a bátorságod és irány a fogorvos!!
2012. júl. 12. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!