Letörtök az egyik rágófogam. Mit tudok tenni?
Figyelt kérdés
Bal fölső rágófogam letört, úgy kb. a fele. Nem fáj csak kicsit vérzett. Ahogy éreztem a hidegre se volt érzékeny. A fogorvost el akarom kerülni mindenképpen, de mit tegyek, hogy ne romoljon tovább? Vag mi történhet még vele?2012. júl. 2. 11:39
1/6 anonim válasza:
Fogorvos nélkül szépen tovább rohad a szádban, és a vége mégis fogorvos lesz, mert ki kell húzni. Ha nem tört íny alá, elképzelhető, hogy még most be lehet tömni.
2/6 anonim válasza:
nekem a letört fog olyan gyulladást meg cisztát okozott, hogy csak na. pont ezért,mert én sem akartam elmenni. menj el orvoshoz még most, mert komoly bajod származhat belőle,ha halogatod... az első válaszolónak igaza van, ha nem lyukas nagyon,akkor be lehet tömni simán. inkább ne kerüld ki a fogorvost, amit egy letört,később rohadt fog okozhat, nah azt aztán érdemes elkerülni...
3/6 anonim válasza:
Így van, még be lehet tömni, vagy csinálni fog rá az orvos egy inlayt, és azzal még boldogan ellehetsz évekig, (viszonylag) "egészséges" foggal. De tényleg ne hagyd tovább rohadni, mert a szád is büdös lesz, előbb-utóbb fájni is fog, vagy beletörik még egy darab valami ételbe, lenyeled és nagyobb bajod is lehet belőle.
Ne félj a fogorvostól...
4/6 anonim válasza:
A fogorvost SEMMIKÉPPEN nem tudod elkerülni sajnos.
5/6 anonim válasza:
Szerintem menj el az orvoshoz és húzasd ki nem fáj vagy pedig a doki felépíti újra ha a gyökerekről csinál röntgen felvételt.
6/6 A kérdező kommentje:
Elmentem, most ki lett tisztítva, kaptam rá egy ideiglenes tömést, majd holnap reggel vissza megyek és felépíti. Köszönöm a segítséget.
2012. júl. 2. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!