Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letört majdnem az egész...

Letört majdnem az egész rágófogam, mit csinál ilyenkor a fogorvos?

Figyelt kérdés
csak egy kicsi maradt.
2012. ápr. 6. 14:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ma már egy pici csonkot is fel tudnak építeni.

De ha annyira pici, akkor lecsiszolja, és koronát tesz rá.

2012. ápr. 6. 14:20
 2/11 Diarmand ***** válasza:

Azt amit Te szeretnél.

Lesz egy új fogad (persze nem ingyen), vagy kiszedi a maradékot.

2012. ápr. 6. 14:24
 3/11 A kérdező kommentje:

értem. Koronától nem hullik ki a haj ?

mert hallottam ilyeneket is... de lehet rosszul tudom.

2012. ápr. 6. 14:28
 4/11 Diarmand ***** válasza:

Ez baromság. A haj akkor hullik ha gyulladás van a szervezetben. Egy gócpont, ahonnan a baktériumok a véráramba jutnak és onnan fertőzik az egész testedet, erre reagál a szervezet hajhullással.

Esetleg azért lehet köze a koronához, mert alágyulladt a fog és erről nem tudott időben a delikvens (nem mindig fáj).

Nem kell aggódnod, ha rendesen el van készítve a korona, akkor megmaradnak a hajszálaid :)

2012. ápr. 6. 14:30
 5/11 anonim ***** válasza:
korona :)
2012. ápr. 6. 14:37
 6/11 anonim ***** válasza:
A barátom pont így járt szegény a minap és Ő is úgy tudta,hogy vagy kihúzzák, vag y30 ezerért Tb alapon koronát kap, de a doki azt mondta neki,hogy mostmár van olyan fogtömés,hogy egy fogak tudnak belőle képezni, amíg megköt és ez beépül a csontba, olyan tartós lesz,mint egy fog és SZTK-ban csinálják.voálá! :-D
2012. ápr. 6. 15:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Miért nem csinálják ezt mindenhol, nálunk még a gyökérkezelést is nagyon ritkán, leginkább húzni szeretnek.
2012. ápr. 6. 16:24
 8/11 Diarmand ***** válasza:

15:44 ilyenről még életemben nem hallottam, kérlek mutass valami linket, mert ez így kevés.

Utolsó, amelyik doki a foghúzást javasolja kb 10 mp vizsgálat után, azt el kell küldeni melegebb éghajlatra, de szépen cifrázva :) és keresni másik dokit.

2012. ápr. 6. 16:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor iszonyat lusta az a doki, aki inkább húz, mint gyökérkezel, mivel a fogmentő kezelésekért több pénzt kap a doki is a TB-től. Pont azért, hogy ne huzigáljon olyan könnyelműen.
2012. ápr. 7. 08:07
 10/11 anonim ***** válasza:

sokáig jártam állami fogászatra, aztán elment a doktornőm, akit imádtam, én hülye meg elmentem egy szintén ott rendelő másik "doktorhoz", aki egy fogtömést nem tudott kicserélni, felfúrt az idegig, mert közben dumcsizott az asszisztensbanyájával, aztán elszúrta a gyökérkezelést

így el kellett távolítani egy olyan fogat, aminek alapvetően semmi baja sem volt pár nappal korábban, csak beragadt a kaja egy picit a két fog közé, s engem ez zavart

most már tudom, hogy hülye voltam, méghozzá nagyon

amióta dolgozom és félreteszek egy kis pénzt inkább magánorvoshoz járok, szomorú, de ez van

a kontár tetveket nagyívben kerüljétek el

egy régi mondás szerint a legrosszabb saját fog is jobb, mint a legjobb műfog!

szóval egy fogorvos, ha valóban lelkiismeretes (ahogyan az SZTK-s dokinőm is az volt annó), akkor nem biztos, hogy a legegyszerűbb utat választja

a foghúzást csak végső esetben ejtik meg

csak gondold végig: vagy hidat készíttetsz és lecsiszoltatsz két ép fogat (ahogyan nekem is így kellett tennem), vagy implantátum+technikai csap+korona

egyik sem olcsó, s mindkettőt el lehet szúrni egy életre

a lényeg: a törés nagyságától függően maga a fogorvos dönti el, hogy koronázni kell, vagy csak speciális tömőanyagból újraépíteni a fogat

jobbik esetben az utóbbi

ezen pedig tényleg nem érdemes spórolnod!

2012. ápr. 16. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!