Letört majdnem az egész rágófogam, mit csinál ilyenkor a fogorvos?
Ma már egy pici csonkot is fel tudnak építeni.
De ha annyira pici, akkor lecsiszolja, és koronát tesz rá.
Azt amit Te szeretnél.
Lesz egy új fogad (persze nem ingyen), vagy kiszedi a maradékot.
értem. Koronától nem hullik ki a haj ?
mert hallottam ilyeneket is... de lehet rosszul tudom.
Ez baromság. A haj akkor hullik ha gyulladás van a szervezetben. Egy gócpont, ahonnan a baktériumok a véráramba jutnak és onnan fertőzik az egész testedet, erre reagál a szervezet hajhullással.
Esetleg azért lehet köze a koronához, mert alágyulladt a fog és erről nem tudott időben a delikvens (nem mindig fáj).
Nem kell aggódnod, ha rendesen el van készítve a korona, akkor megmaradnak a hajszálaid :)
15:44 ilyenről még életemben nem hallottam, kérlek mutass valami linket, mert ez így kevés.
Utolsó, amelyik doki a foghúzást javasolja kb 10 mp vizsgálat után, azt el kell küldeni melegebb éghajlatra, de szépen cifrázva :) és keresni másik dokit.
sokáig jártam állami fogászatra, aztán elment a doktornőm, akit imádtam, én hülye meg elmentem egy szintén ott rendelő másik "doktorhoz", aki egy fogtömést nem tudott kicserélni, felfúrt az idegig, mert közben dumcsizott az asszisztensbanyájával, aztán elszúrta a gyökérkezelést
így el kellett távolítani egy olyan fogat, aminek alapvetően semmi baja sem volt pár nappal korábban, csak beragadt a kaja egy picit a két fog közé, s engem ez zavart
most már tudom, hogy hülye voltam, méghozzá nagyon
amióta dolgozom és félreteszek egy kis pénzt inkább magánorvoshoz járok, szomorú, de ez van
a kontár tetveket nagyívben kerüljétek el
egy régi mondás szerint a legrosszabb saját fog is jobb, mint a legjobb műfog!
szóval egy fogorvos, ha valóban lelkiismeretes (ahogyan az SZTK-s dokinőm is az volt annó), akkor nem biztos, hogy a legegyszerűbb utat választja
a foghúzást csak végső esetben ejtik meg
csak gondold végig: vagy hidat készíttetsz és lecsiszoltatsz két ép fogat (ahogyan nekem is így kellett tennem), vagy implantátum+technikai csap+korona
egyik sem olcsó, s mindkettőt el lehet szúrni egy életre
a lényeg: a törés nagyságától függően maga a fogorvos dönti el, hogy koronázni kell, vagy csak speciális tömőanyagból újraépíteni a fogat
jobbik esetben az utóbbi
ezen pedig tényleg nem érdemes spórolnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!