Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire normális ez?

Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés

Szóval, az a helyzet, hogy én mindig is rettenetesen féltem a fogorvostól, pedig kifejezett rossz élményem nem volt (3 pici tömés, de az is utóbbi pár évben) és nem is a fájdalom zavar(na), attól félek, hogy kiderül, baja van a fogaimnak.

Tehát nagyon nehezen veszem rá magamat, hogy elmenjek, és azt figyeltem meg, hogy mikor már érzem, hogy el kéne mennem (pl. több mint fél év elmúlt), akkor elkezd fájni a fogam. Mindig másik, és nem folyamatosan. Ja, és csak akkor, ha nincs más dolog, ami elterelné a figyelmem, pl. most nyáron, vagy még iskolai szünetekben.

A slusszpoén az, hogy ilyenkor nincs semmi baja a fogaimnak! Amelyik kilyukadt, az sose fájt, és amúgy is kis lyukak voltak. Volt, hogy nyár elején elkezdtek fájni, én nagyon féltem, egész nyáron halogattam, lekötöttem magam, majd a végén remegve elmentem a fogorvoshoz, röntgen is volt (más okból), és az eredmény: minden fogam egészséges... A fogfájás el is múlt. legközelebb olyan fél év múlva jelentkezett...

Ez valami pszichológiai eredetű fajdalom lehet? Mit tehetek ellene? Mert így mindig félek, hogy ha egyszer tényleg fájni fog a fogam, elhanyagolom, mondva hogy úgyse igazi. Plusz minden alkalommal szívbajt kapok, hogy mi van, ha most tényleg rossz a fogam, és remegve megyek be a fogorvoshoz. Egy előnye van, hogy legalább így ráveszem magam, csak mindig félek, most is, be is jelentkeztem már.

Köszönöm a válaszokat.

2012. jún. 28. 22:31
 1/1 anonim ***** válasza:
Ennyire azért ne félj. Ha ilyeneket érzel menj el egy másik fogorvoshoz is és kérdezd meg tőle, hogy minden rendbe van -e a fogaiddal. Ez nem normális dolog, hogy állandóan kattogsz ezen. Vagy vegyél stressz ellen valamit lehet ez a bajod..
2012. jún. 29. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!