Normális, hogy még mindig fáj a kihúzott fogam helye?
Kedden húzták ki a fogam, most vasárnap van, úgyhogy már hatodik napja fáj a kihúzott fogam helye. De elég rendes fájdalom ez, és furcsállom, mert már húzták ki korábban 3 fogam, azokkal nem volt ilyen gond. De ez rendesen fáj.
Mondjuk maga a fog is nagyon macerás volt (lecsiszolt, gyökérkezelt, és miután másfél hét után sem javult, csak iszonyatosan fájt, kihúzták), így talán normális, hogy fáj még a helye is? Mondjuk ha nagyon csúnyán be volt gyulladva? Az ínyem is kicsit ki van dagadva szélen, és ha megnyomkodom a nyelvemmel, fáj.
Azért aggódom, mert a doktornő azt mondta, nem kellene fájnia. Csütörtökön voltam nála, és mondta, hogy kijött belőle valami latin nevű cucc (gondolom, az egészséges esetben képződik a húzás helyén, és védi a "lyukat"), na ez nekem kiesett valahogy. Tett is a lyukba jódos gézdarabot aznap, meg pénteken is, de még mindig fáj. Napi 2 fájdalomcsillapítót még most is be kell vennem.
Normális ez? Mikor fog elmúlni?
Lehet csonthártya gyulladás vagy bent maradhatott egy csontszilánk.
Mindenképp azt ajánlom, hogy járj vissza a fogorvoshoz mert mindkettő gyógyulása időbe telik.
Nekem nemrég a második verzió jutott. Ahogy húzódott össze az ínyem a szilánk úgy jutott ki a felszínre. Csipesszel ki lett szedve, begyógyult azóta semmi gond.
Poén, hogy holnap van az első munkanapom, amiről nagyon nem kellene hiányozni... XD De felhívom a doktornőt, és ha azt mondja, be kell mennem hozzá, akkor holnap beugrom. Szerencsére estig rendel.
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!