Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lenmagból tea? (Bővebben lent)

Lenmagból tea? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy lehet a lenmagból "teát" készíteni. De ha forró vízzel érintkezik nem tűnnek el belőle a fontos anyagok? Ki hogyan használja a lenmagot? Segítsetek!
2012. jún. 14. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Lenmagból zselé lesz, nem tea.

Talán, ha rövid ideig forrázod, de akkor meg nem jönnek ki a hatóanyagok belőle. Mire szeretnéd használni?

2012. jún. 14. 16:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Látom, hogy rossz témában tettem ki, ezért kiírom még egyszer.

Egyébként úgy általánosan szeretném mindenre. Az emésztésemnek is jót tenne, meg nagyon sok pozitív hatását hallottam. Nem utolsó sorban a bőrnek és a hajnak is jót tesz állítólag.

Azért gondoltam a teás megoldásra, mert itthon nincs mozsár, amiben megőrölhetném, egészben meg nem olyan hatékony, mert nem lehet teljesen megemészteni.

2012. jún. 14. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Oké.:)

Teát nem tudsz belőle főzni. Kávédarálón viszont le tudod darálni, de vehetsz lenmagpelyhet is.

A legjobb, ha beáztatod kefirbe, joghurtba vagy gyümölcslébe és hagyod, hogy megdagadjon. Nagyon sok folyadékot kell inni hozzá. És vigyázz, mert sokaknak hasmarsot is csinál.

2012. jún. 14. 16:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. jún. 14. 16:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Turmixgépben is meg lehet "őrölni", igaz, bele telik vagy 8 percbe. :)

De joghurttal nagyon finom. :)

2012. jún. 14. 17:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!