Ha kihúzzák a szomszédos fogat, lehet implantátumom?
A bal felső ötös fogam helyére szeretnék implantátumot. A mellette lévő két fog így fog alakulni: a négyesre koronát tesznek, a hatost kihúzzák.
A kérdés, hogy zavarja-e ez a két "művelet" a fogbeültetést? Tehát egy friss húzás utáni seb/lyuk gátolja-e az implantátum betételét, vagy nincs rá hatással? Illetve a koronás fogról, ha szomszédos fog, le kell-e venni a koronát, mikor az implantátummal ügyködnek?
A csiszolás mentes hidat a 77%-os kollega már máshol is ajánlotta nekem (biztos benne van a bizniszben), de már máshol is megírtam neki, hogy:
1. Nekem nem lehet, mert a fogaimban túl sok a tömés (csak olyan esetben alkalmazni, ahol nincs tömés, vagy csak 1 felszínű)
2. Csak 1 fog pótlására alkalmas (ha kihúzzák a hatosom, akkor 4-7ig, az már két fog pótlása, nem működik).
3. Baromira drága eljárás. Ha, tegyük fel, a hatos helyére implantátumot tetetnék, ahogy javasoltátok, az önmagában egy kisebb vagyon, és még arra híd...?! Baromi nagy vagyon. A pénz faktor is számít.
De mondom, mindez fölösleges spekulálás, mert a csisz.mentes híd nem járható út az agyontömött fogaim miatt.
Azt is írtátok, hogy miért nem a hatos helyére tetetem az implantátumot, ha kihúzzák végül (mindez amúgy csak terv, még változhat). Azért, mert egyrészt, akkor macerás a híd (lásd fentebb9, másrészt nekem nem fontos a 6-os fogam. Az már nem látszik mosolygásnál. Az ötöst kellene mihamarabb pótolni, mert az nagyon látszik, és nagyon zavar.
Amúgy az egész úgy kezdődött, hogy 3 tagú hidat akartunk csinálni, hogy az ötös fogam toljuk. De csiszolás közben a hatos bekrepált, gyökérkezelni kellett, és még mindig fáj. Szóval aggódom felőle, hogy végül ki kell majd húzni.
De a négyesem már le van csiszolva, szóval:
a) vagy megkérem a dokit, hogy a készülő három tagú hidat redukálja le 2 tagra, és így lengőkaros hidam lesz, amit a négyesem tart. Ez nagyon instabil, tudom, de jóval olcsóbb, arról nem is szólva, hogy már majdnem kifizettem két tag árát, szóval alig kerülne már vmennyibe.
b) vagy a készülő hidat még jobban lecsippentetem, és csak 1 koronát tetetek fel a lecsiszolt négyesre, az ötös helyére meg implant kerül.
Szerintetek?
Én a koronás helyére is implantot kérnék a helyedben!
nem jóka koronák, kirohadnak, és tönkremegy tőle a még épp fogad is, nameg ha nem érzed hogy gond van akkor is lehet probléma, aztán meg nem tudod mitől őszülsz, meg kezd hullani a hajad..
A műanyag tömések is ugyanezek, nekem 6 van bent mind szar, ami amalgám az meg 2x olyan öreg és a mellette levő fogakkal nincs gond. .
Utolsó: azért gondolkodjunk már! Húzassam ki a négyes fogam, amire korona kerülne, hogy lehessen még egy implantátumom egy kisebb vagyonért? Amikor már megvan rá a korona 15-20 E Ft-ért?
Ha el fog alatta romlani a fogam, akkor elromlik. Akkor majd lehet a helyén implantátum, de most nem fogom kihúzatni, amikor már megvan rá a korona...
Amúgy nagyon bátran ajánlgatjátok az implantátumot, legyen a hatos helyén is, meg a négyes helyén is... Azt is kalkuláljátok bele, hogy 26 éves nő vagyok, aki hiába próbál egy normális munkát találni 1 éve (diplomával, 2 nyelvvizsgával és kiváló nyelvtudással), és minden hónap végén mínuszban vagyok. Úgyhogy csak csínján a pénzzel, mert nem vagyunk eleresztve, még akkor sem, ha a vőlegényem dolgozik és fix keresete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!