Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek? Bölcsesség fogakka...

Mit tegyek? Bölcsesség fogakkal kapcs.

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, kiskorom óta járok fogorvoshoz, mert kicsi az álkapcsom a fogaim szélesebbek, így nem fértek el és mivel egymásra nőttek volna, a doktornő javasolta vagy a fogszabályzót vagy a fogkihúzásokat.. Megbeszéltem a szüleimmel, hogy nem akarok fogszabályzót hordani, inkább húzzák ki a felesleges fogaim.. 3 db csontfogat kihúztak kb fél-egy éves időközönként 12-13 éves koromba. A fogaim szépek, nem ferdék, lyukas meg nagyon ritkán volt életemben talán, ha 5ször tömték.. Viszont tegnap óta baloldalt alul egyre jobban kezd nyomni hátul az ínyem.. Gondolom a bölcsességfogam miatt, most kezd kibújni... Az egész balfelem fáj, alig tudok enni, a baloldalamon egyáltalán... A régi kezelő fogorvosom, már akkor megmondta, hogy lehetséges, hogy a bölcsességfogaim miatt újabb fogakat kell majd kivenni vagy kikell műteni a bölcsességfogam... Viszont szeptemberbe leszek 10.es, más suli, más fogorvos... Elmenjek a mostani orvoshoz ezzel a problémámmal vagy felkereshetem a másikat?? Hisz mégis csak a másik kezelt kiskorom óta... És mit tegyek, hogy ne fájjon az ínyem azon kívül, hogy rágozzak és sokat mossam a fogam? Mert már kezd elviselhetetlen lenni a fájdalom...
2012. jún. 12. 20:24
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és 9.be is voltam az "új" fogorvosnál, de csak annyit mondott, hogy szép a fogazatom,semmi mást kb fél éve
2012. jún. 12. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Elmehetsz egy fogorvoshoz, aki érzéstelenítés alatt rámetsz az ínyedre, hogy gyorsabban át tudjon törni a bölcsességfogad. Egy RTG-n megállapítható, hogy el fog e férni? Szájsebészeten az RTG alapján azt is meg tudják állapítani, hogy eltávolítható e ebben a helyzetben a fogad.
2012. jún. 12. 21:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. jún. 12. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!