Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Volt olyan akinek fájt a...

Volt olyan akinek fájt a bölcsesség fog húzás? Ha igen miért?

Figyelt kérdés
Nekem csak 1 fogam húzták ki, de mivel nagyon gyulladt volt, nem hatott az érzéstelenítő. Elég hülyén állnak a bölcsességfogaim, főleg az egyik..de iszonyatosan félek a fájdalomtól. Még egyszer azt átélni..áhh..:s

2012. jún. 10. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
A felsőt észre se vettem, hogy kihúzták, az alsót kiműtötték, de az is csak kicsit fájt. Az alsó kicsit be volt gyulladva, de kaptam rá valamilyen gyógyszeres kis gézlapot, az pár nap alatt levitte a gyulladást, és így hatott az érzéstelenítő.
2012. jún. 10. 22:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Amikor a bal felsőt húzták ki az nem volt olyan rossz.De amikor a jobb alsót szedték ki a szájsebészeten az nagyon rossz volt.Nem is az amikor szedték ki hanem utána.Az utána következő egy hét borzalom volt.

De mint minden más ez is egyén függő.Apukámnak pl. semmi gondja nem volt utána.

2012. jún. 10. 22:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon sokáig fájt a helye is utána, talán mert nem varrták össze. Az, hogy ha utána fáj annyira nem is zavar (nem rég volt mandulaműtétem, valahogy azt is kibírtam), de már a gondolattól, hogy újra a szájsebészeten kötök ki..szerintem már az ajtóban össze fogok esni :(

Csak a húzástól rettegek, volt már gyökértömésem is a tömésekhez sose kérek szurit, de a húzás valami iszonyat durva volt..

2012. jún. 10. 22:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Sem a húzásnak, sem a szájsebészeti beavatkozásnak nem szabad fájni! Csak két esetben fájhat:

1.Ha gyulladt a fog, ahogy írtad is. Ezért szokták előbb levinni a gyulladást, aztán kihúzni.

2.Ha rosszul adja be a doki az injekciót. A mi rendelőnkben van egy dokinő, akiről mindenki tudja, hogy nem tudja eltalálni az ideget. Én egyszer voltam nála nyáron, mikor két hétig csak ő volt, mert a többiek szabin voltak, és úgy szedte ki az ideget, hogy nem zsibbadtam el... olyan volt, mint a Marathon című filmben a náci fogorvosos jelenet :(((

De remélem, nem ijesztettelek meg :)

Az ilyen orvosok ritkák, és az ilyesminek híre megy.

2012. jún. 10. 23:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy könnyű azt mondani de ne félj a szájsebészettől.Szerintem ott akkora adag injekciót kapsz hogy nem fogsz érezni semmit.Én legalábbis semmit nem éreztem az egészből.Jó az szar volt hogy éreztem hogy rángatják a fogam de olyan hamar kész voltam hogy úgy szóltak rám hogy mehetek.
2012. jún. 11. 08:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, hogy nyugtattok, pont erre van szükségem! :)

Egy pozitív véleményt már találtam az itteni szájsebészről, negatívat nem találtam. A hatosom vmi arab csávó húzta Szolnokon, de szegényt nem bántom, megszenvedett vele mire kihúzta, nagyon ragaszkodott a fogam. Viszont nem értem miért nem várták meg míg lemegy a gyulladás..:/ Azt is éreztem amikor az ínyt tolja (vagy mit csinál), szóval már az is eléggé fájt, mondtam is..de azt hittem ez lesz a maximum fájdalom amit el kell viselnem :s

2012. jún. 11. 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy vésegettek ki kettőt, de érzéstelenítő miatt nem fáj. de utóbbinál otthon elkövettem egy bakit. Kiöblögettem a fogamat, mert jött ki fog darab. Mivel eltűnt az alvadt vér a sebből, folyamatosan pokolian fájt, aztán egy idősebb doki jött rá, hogy ez a baj és betett egy kis gézlapot-azonnal elmúlt a fájás. Ne öblögess húzás után!
2012. jún. 11. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!