Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtömés után két héttel...

Fogtömés után két héttel érzékeny a fogam!?

Figyelt kérdés

Két tömésem kiesett, halogattam a kezelését, míg nem az egyik elkezdett fájni így elmentem. Először ideiglenes tömést adtak, amivel egy hétig szenvedtem, mert fájt, majd a jövőhéten a másikhoz nyúltak hozzá. A doktor azt mondta elég mély lett a tömés. Ez az a fog volt, ami abszolút nem fájt sosem, csak a tömés esett ki belőle. Miután hazaértem pokolian fájt úgy 20 percig míg a bevett fájdalom csillapító hatott. Miután elmúlt abszolút nem éreztem semmit, rá pár napra kezdett el érzékeny lenni a hidegre, és ez azóta is tart. Majd a másik fájós fogat amiatt elmentem az orvoshoz, betömték, az azóta sem fáj. Megröntgenezték a teljes fogsoromat, még három olyan fogat talált, ami ugyan nem fáj abszolút, de ki kell cserélni a tömést, mert egy szürke foltot látott mindegyikben, amire azt mondta nem jó jel. Oké az első kezelés óta eltelt két hét, és az a fogam ami abszolút nem fájt, most baromira érzékeny a hidegre, és ha megütögetem az ujjammal, egy nagyon kicsit fáj, és piros az ínyem a fog körül. Rágásra nem érzek semmit, tehát enni normálisan tudok, csak egy kicsit furcsa érzés nem fáj, inkább gyulladást érzek, nem tudom elmagyarázni.

Probléma ott kezdődik, hogy Angliában élek, az eddigi tapasztalataim szerint nagyon hülyén mennek az ügyintézések, és június 21-re kaptam időpontot. Miközben e hét péntekére volt egy időpontom a tömés cserékre, közli velem a recepciós, hogy sajnálja, de valami hiba miatt a következő hét péntekére vagyok beírva, ami természetesen nekem nem jó, és nem is fogadtak.

Kérdésem tehát, hogy volt-e valakinek hasonló tapasztalata fogtömés után, aggódnom kellene, vagy csak azért ilyen érzékeny mert mély volt a lyuk?

2012. jún. 11. 00:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy gyulladás van, aminek nem kéne lennie, ami pedig problémát jelent. A helyedben lekapnám az orvost, aki csinálta, az a minimum, hogy ingyen kicseréli, mert nem lenne szabad fájnia normális esetben...
2012. jún. 11. 00:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem hétfőn tömték, nagyon mély lyuk lett, azt mondta a doki, lehet gyökérkezelni kell, bármilyen kis spontán fájdalom van, azonnal menjek vissza. hidegre, melegre sajnos érzékeny lesz, ez idővel múlhat. (nem érzékeny..o.o)

Egyébként nekem sem fájt soha ez a fogam.

2012. jún. 11. 00:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy olyan fogam amit betömtek és utána fájt. Na nem olyan nagyon durván, de fájdogált néha, vagy 2 hónapig. Aztán elmúlt.

Nem akarok túl nagy hülyeséget mondani, de valaki azt mondta nekem, hogy a csonthártya beépülésének ennyi az ideje és el fog múlni és tényleg el is múlt.

2012. jún. 12. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!