Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fájni fog a fogtömés?

Fájni fog a fogtömés?

Figyelt kérdés
13/F vagyok, és holnap megyünk anyával fogorvoshoz, és be kell tömetni pár fogamat. Van egy fogam, ami nagyon lyukas, és ha a nyelvemet belehelyezem, és jobban megnyomom, akkor elkezd fájni, egy pár másodpercre, majd elmúl valamennyire. Szinte már mindennap nyilal a fejem, kibirhatatlan a fájdalom, és szinte beleőrülök. segítsetek!
2012. jún. 3. 15:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem fog fájni!
2012. jún. 3. 15:47
 2/13 anonim válasza:
Nyugodj meg,nem fog fájni.Én a helyedben kérnék érzéstelenítő injekciót,és akkor végképp nem fogsz érezni semmit : )
2012. jún. 3. 15:49
 3/13 anonim ***** válasza:
Énis 13 vagyok és tavaly nekem is kellet sok fogat tömni (7db-ot).De nem fog fájni ne félj ;) Injekciót kapsz az ínyedbe,az egy kicsit szúnyogcsípés lesz.Utána semmit nem érzel.
2012. jún. 3. 15:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Fogsz kapni érzéstelenítő injekciót, és elzsibbad a szád. Semmit sem fogsz érezni. Ha valami fájdalmat érzel, csak megemeled a bal kezedet, és az orvos ebből tudni fogja, hogy valami nincs rendben, és abban a pillanatban abba fogja hagyni a kezelést egy időre, amíg megbeszélitek, hogy mi a probléma. Hallgathatsz zenét is fúrás közben. Biztosan megengedi a fogorvos.
2012. jún. 3. 15:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha kérsz érzéstelenítőt akkor biztosan nem fáj . Ha nem kérsz akkor fáj egy kicsit de ki lehet bírni és nem vészes . Nekem ez a tapasztalatom róla .
2012. jún. 3. 15:52
 6/13 A kérdező kommentje:
Én rohadtul félek... Napok óta ezen rágodom..=// A fogaim már ki vannak fúrva, asszem 2010be kifúrták, csak be kellett tömetni de féltem elmenni. És most is nagyon fáj, egyszerűen nem csillapódik a fájdalom. Vettem be nurofent, hátha hat! ;'((
2012. jún. 3. 15:53
 7/13 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy neked fog-e fájni, de nekem nem fáj semmilyen fogászati kezelés, mert remek fogorvosom van. Fontos, hogy bízz benne, hogy merd magad rábízni, s akkor neked sem fog fájni. Majd várjuk holnap az élménybeszámolót!

(egyébként, ha ad érzéstelenítőt, kizárt, hogy bármit is érezz, bár én nem szoktam kérni és úgy sem fájt még soha, de olvastam már itt ettől eltérő véleményt is, remélem ők most nem jelennek meg :) )

Ügyes legyél, nem lesz semmi baj!

27/N

2012. jún. 3. 15:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt is hozzátenném, hogy az injekcióktól nagyon félek.. "tű fóbiám van". De ha arról van szó, hogy most fájni fog vagy sem, akkor jól van, adják be...
2012. jún. 3. 15:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Maga a tömés egyáltalán nem fáj, sőt, az már a legjobb része :)

A fúrás a rossz (leginkább a hangja, szerintem), de ha nem félsz a tűtől (én igen) akkor az érzéstelenítéssel semmit sem fogsz érezni, egyáltalán :) ha meg annyira félsz a tűtől, mint én, akkor nem éppen a legkellemesebb, de ki lehet bírni.

Amúgy legközelebb még bőven ezelőtt menj el fogorvoshoz. Tudom, félsz mint a fene, de jegyezd meg jól ezt az őrjítő fájást, amikor semmit sem tudsz csinálni ellene - és gondolj arra, hogy túlesel a fogorvoson, akkor nem lesz fájdalom :)

2012. jún. 3. 15:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát igen, legközelebb amikor már rosszak a fogaim elmegyek inkább fogorvoshoz, mert ezt a fájdalmat egyszerűen nem lehet eltűrni. Iskolában is egyfolytába lehajtom a fejemet a padra mert nyilal a fejem és a fogam meg fáj, és még kötekedik a tanár... De ez más téma! Köszi mindenkinek. :)
2012. jún. 3. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!