Mi a garancia arra hogy a fogorvos csak a szuvas fogrészt furja ki és nem az egészséges részeket is?
Van egy sztk-s fogorvos akihez tartozom, sajnos..
Már a 4 ik kezelésére fogok menni a héten, de sosem hallgat rám mert Ö az "ORVOS" már 3 szor eljátszottuk hogy 2x kell neki beadni az érzéstelenítöt mert állandóan kimegy mire sorra kerölok.. Elöször mikor beadta, kikuldott és addig mást csinált aztán mire sorra kerultem kb 45 perc mulva már kiment a hatása az injekciónak, én ezt jeleztem is neki Erre elkezdett okoskodni velem hogy az nem mehet ki mert ennek 2-3 orán keresztul kell tartania , és hogy nem adhat be másikat meg ki kell bírni... Bocs de birja ki ö !!
Azóta állandóan mondom neki hogy ne adja be elsöre, felesleges ugyis még egyet be kell utánna. De nem is foglalkozik vele amit mondok! Nem tudom mit képzel hogy azért mondja a beteg a tapasztalatait mert rosszat akar magának?
Komolyan nem értem mi játszódik ennek az orvosnak a fejében!
Az aszisztensével is olyan vékony hangon kommunikálnak mint az egerek, nem is érteni öket!
Legutöbb egy nagy örlö fogamat csinálta és olyan agressziven és gyorsan furta, hogy nekem ugy tunt nem is igazán nézi mit csinál csak jól kifurta az egészet hogy csak a kulsö váz maradt, az inyemet is megsértette és egy kicsit a mögötte levö fog zománcát is, de már szóvá se tettem.
Jelenleg ez a fogam gyökérkezelésre vár, de megítélésem szerint nem volt annyira tönkremenve mint amennyire kifúrta, 2 hete várok idopontra.
Probatomés van benne meg vmi gyogyszeres pamacs, folyamatosan fáj és kisugárzik mindenfelé a szemembe a fulembe az államba a halántékomba.
Amíg nem nyűlt hozzá addig egyáltalán nem fájt néha érzékeny volt egy kicsit a hidegre, de ez az állapot számomra is meglepö ami most van.
Nem ez az elsö gyökérkezelésem csak eddig fizetos orvosokhoz jártam, nade ugye a válság.
A másik orvosoknál sosem jártam még hasonlóan pedig olyan fogamat is mentették már meg amiböl ömlött a genny.
Szia!
Én fogászati asszisztensnő vagyok:
A felháborodásod jogos!
Nálunk 8 doki dolgozik, 2-nek ülnék be a székébe.
Sajnos az ember azt hinné orvos és ettől ő az isten, minden tökéletes. Sok doki bennthagyja a szuvas részeket, vagy ki sem szedi az amalgámot, alatta hagy egy csomó trutyit és letömi. Katasztrófa. A leírtak alapján, hogy belefúrt a másik fogadba is (szomszédos) nagyon felületesnek tartom és szarik bele kb.
Azért nem ad több szurit, mert nem akar (nem tudom milyen szurit kaptál, ha pl. Lidocain vagy Ultracain 5-6 db beadható). Mi mindig adunk, ha nem zsibbadt el a páciens, hisz ha fáj, nem tudunk mi sem elég jól dolgozni.
Azt hogy gyökérkezeli a fogad, amit te nem is gondoltál olyan mélynek, nehéz így megítélni, nem láttuk mi volt az eltávolított tömés alatt, lehet, hogy annyira szuvas volt alatta, hogy annyit ki kellett fúrni, hogy megnyílt az ideg. Kérdésem: bemérte a gyökércsatorna hosszát? Csinált röntgent, feltágította? Ez mind nagyon fontos, ahhoz, hogy jó gyökértömést lehessen csinálni. amennyiben rossz lesz a gyökértömésed, pár év alatt kialakul a gyökércsúcs környékén egy szép kis cysta, aztán majd lehet műteni (levágnia gyökércsúcsot (resectio)), vagy mégrosszabb kihúzni. Első alkalommal egyébként tényleg gyógyszer kerül a gyökércsatornába + ideiglenes tömés.
Én azt mondom, akármilyen drága is egy jó orvos, olcsóbb mint egy fogpótlás, vagy egy implantátum. Ez az egészségünk, de én nem látok bele a pénztárcádba. Van aki kocsi helyett pl. a fogait csináltatja meg azon a pénzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!