Amelyik gyereknek rosszak a tejfogai (nem megfelelő
táplálkozás, higénia miatt), annak rányomhatja ez a
bélyegét a maradandó fogai egészségére?
Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:11
1/7 anonim válasza:
Igen. Ha ki kell húzni őket, nem marad helyfenntartó a maradó fogaknak, és kuszán fognak nőni, azonkívül a maradó fog csíráit is elfertőzheti.
2012. jún. 1. 13:21
2/7 anonim válasza:
Ez azért nem teljesen igaz, első.
Kérdezőnek: nem a rossz tejfogak miatt lesznek rosszak a maradandó fogak, hanem attól, hogy sem a táplálkozáson, sem a higiénián nem változtatnak. (Ahhoz, hogy a táplálkozás pozitív hatásai jelentkezzenek, hónapoknak kell eltelni, gondolok itt pl. a kalciumbevitelre, nem elég 1 hétig több tejet inni.)
2012. jún. 1. 13:31
3/7 anonim válasza:
Nem értem miért degradálod le a válaszomat, én az igazat írtam, hogy igen a rossz tejfog rányomhatja a bélyegét a maradó fogak egészségére.
2012. jún. 1. 13:35
4/7 anonim válasza:
Ja, tuti hogy nem fognak tudni változtatni a higenián. Pl. alap a rendes fogmosás és hogy fogmosás után nem eszünk, iszunk, kivétel víz. Ezen kívül fogselyem és szájvíz.
2012. jún. 1. 16:54
5/7 anonim válasza:
Teljes mértékben, magamból kiindulva mondom ezt.
Most itt vagyok 18 évesen rossz fogakkal, most is fáj, és ha visszamehetnék az időben addig verném magamat amíg nem állok rá a napi 3 alapos fogmosásra.
Hogyha a gyereked ilyen hanyag javaslom hogy vegyél ilyen fogorvosi kerek tükröt és azzal nézd neki havonta a fogait, és legalább félévente majd később évente vidd a fogorvoshoz ellenőrzésre.
Jó fogorvost válassz, egy béna sztk-s idióta örök életre megutáltatja vele a fogászatot.
Bocsi hogy hosszú, de a fogak alapvető feltételei a boldog életnek, vigyázzon rá!
2012. jún. 2. 00:08
6/7 anonim válasza:
Ja és javaslom hogy köss feltételeket neki a táplálkozásban, pl és már régóta csak akkor eszem édességet ha utána fogat tudok mosni, akkor eszem meg a fehér kenyeres szendvicset ha van nálam rágógumi stb. Nagy jutalom lesz neki a jó fog 30 évesen.
2012. jún. 2. 00:10
7/7 anonim válasza:
ez nem ilyen egyszerű.....3 gyerekem van...két fiú gyönyörű egészséges tejfogakkal,a kislánynak még alig kezdtek kibújni a tejfogai,már kezdtek feketedni...rengeteget szenvedtünk vele...azt mondta a fogorvos,hogy ennek nincs köze a táplálkozáshoz,higiéniához,( ugyan ugy táplálkozott mint a báttyai,és ugyan ugy mosta fogát) hanem a nyál összetételtől van.Szóval végig szenvedtük a tejfogas korszakot.Most 17 éves,gyönyörű,egészséges fogakkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!