Protézis csináltatás előtt állok. Tippek, javaslatok, tapasztalatok?
Én tavaly csináltattam, az én fogaimat is ínysorvadás miatt kellett kihúzatni. Fent már teljesen féloldalas voltam, lent középen foghíjas, oldalt semmi. Fölsőnek fémszájpadlásosat csináltattam, rácsúsztatós kapoccsal (nem a régi módi, előlről is látható dróttal). Az alsónál hidakkal úgy össze lehetett hozni, hogy csak esztétikai okokból csináltattam meg a fogsort. Nagyon nehéz volt megszokni. Mivel fönt volt a nagyobb gond, azzal kezdem a szoktatást. Amikor felvettem, szinte öklendeztem. Sokféle tanácsot kipróbáltam, pl. erős cukor szopogatása, míg egyszer véletlenül hideg vízzel öblítettem le, mielőtt feltettem. Azóta minden simán megy, éjszakára is visszateszem. Az alsót - ezen mind a két oldalon 3-3 fog van - még mindig nem szoktam meg, úgy érzem, hogy "arany pici nyelvecskémnek" nincs elég helye és mintha a leghátsó fogak magasabbak lennének, mint kellene. A fogorvos többször igazította, szerinte most tökéletes, most már rajtam a sor.
Szerintem nagyon fontos, hogy amikor megkapod a fogsort, legyen bátorságod akár tízszer is visszamenni igazíttatni. És ami még fontos: Ha elsőre nem tökéletes (ez nagyon ritkán fordul elő), mindig csak egy picit csiszoltass rajta. Használd pár napig és amikor már végképp nem bírok, akkor menj vissza. Ha első javításkor úgy csiszolják be, hogy te jónak érzek, fél év múlva lötyögni fog az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!